Daha önce de görmüştüm ve cevap yazmıştım hocam. Kanalınız zamanla ivme kazanacak demiştim ama bunu hızlandırmak istiyorsanız birkaç değişiklik yapmanız gerekecek.
Bu tarz videolar ben izlemem ama izleyen bir kitle var (tarzdan kastım kamp değil, günlük yaşamın çok sıradan bir şekilde çekilmesi) Burada da görüntünün ve sesin çok pürüzsüz olması devreye giriyor.
Şöyle düşünün, siz youtube'da izleyicilere bir video satıyorsunuz. Burada vadettiğiniz şey "kampa gittim, manzara güzel, çay içtim, mangal yaptım vs." bu ürünü alacak kişi için en önemlisi ürünün ses ve görüntü kalitesi olur.
Ses ve görüntü kalitesi masrafını kenara koymak isterseniz işin içine senaryo girer. Bu sefer ürünü satmak için heyecan katmanız gerekir.
Örneğin; kampa gittim çakmağım denize düştü, ateş yakmak için ilkel yöntemlere başvurdum. Burada izleyici; benim de başıma gelirse ne yapabilirim heyecanı yaşar, empati kurar, bulduğunuz çözümü merak eder.
Siz çakmağı videonun başında düşürürsünüz ama ateşi videonun ortasında yakacağınız için o ana kadar da izleyici tutarsınız.
Okumayı ve öğrenmeyi seviyorsanız tüm Hollywood filmlerinin senaryosunun temelini oluşturan bir felsefe var buna da bakabilirsiniz. "Kahramanın Sonsuz Yolculuğu - Joseph Campbell"
Umarım kanalınız istediğiniz seviyelere gelir, başarılar dilerim.