güzel insan öncelikle teşekkür ederim. çözemiyorum ses sorununu. aslına bakarsan çorapta taktım fakat yine olmadı. gittiğim noktalar düzlük alan olduğu için kesinlikle rüzgar oluyor. memleket konumu itibarıyla rüzgarlı. buna çözüm bulmam gerekiyor. bir konuda senden bilgi- fikir isteyeceğim.
soru : 250 adet parça video edit yapılacak premier pro da edit yapılmadan önce ses düzenlemesi mi yapılması gerekir sence ?
2 soru : 250 parça kesitin tamamına aynı anda mix nasıl yapabilirim?
3. soru : 250 parça kesiti renderdan önce mi mix yapmam gerekir ?
4. soru: bana bir mikrofon önerin olur mu çünkü araştırıyorum fakat anladığım bir alan değil. fiyat olarak en fazla 3 bin tl ye kadar.
çok teşekkür ederim onur duydum yorumun ile
hocam bu tarz videoları premier pro ile bana göre gereksiz. sonuçta çok fazla konuşma, sürekli değişen kamera açısı vs yok. dümdüz edit yapılıyor. ben bu tarz editleri "Camtasia Studio 2025" ile yapıyorum. sana da tavsiye ederim. hem daha basit hem de premier gibi karışık değil.
sana tavsiyem önce video editini yapmak. daha sonra ses olarak çıktı alıp adobe audition da sesi ayrı düzenlemek .camtasia'da böyle bir seçenek var. editi bitirince seçeneklerde sesi ayrı çıktı alıyorsun. adobe audition da ses eşitleme için Türkçe video çok bulunmuyor. ingilizce olarak "ses seviyesi eşitleme, sesleri aynı seviyeye getirme vs" diye aratırsan bir sürü video bulabilirsin.
Mikrofon konusuna gelirsek dış mekan için maalesef bir bilgim yok. iç mekan olsa önerirdim... boya m1'di galiba adı. bir yaka mikrofonu vardı. ne kadar iş görür dışarıda bilmiyorum. deneyebilrsen bunu bir dene..
ya da youtube dış mekan mikrofon karşılaştırmaları vs yazarsan illa ki video yapan vardır mikrofonları karşılaştıran..