Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beddua etmiyorum etmem de Allah kimseyi kiracı durumuna düşürmesin.
Düşerseniz halden anlarsınız dedim.

Bir söz var bekara karı boşamak kolay diye. Çünkü insan anca düşünce halden anlıyor tuzu kuru olan için şöyle olsun böyle olsun demek kolay. Allah sizi de düşürmesin tabiki!
Hocam bende kiracıydım ev sahibi olalı çok olmadı. Kiracılık zamanında da borcumuzu alacağımızı bilir olması gerekeni verirdik. Benim ev sahibime kirayı ben denk getirebilirsem 3 ayda bir öderdim. Abi kira vereceğim nerdesin diye arardım adam alırız ya bi ara derdi ne arardı ne sorardı. Zam zamanında adam hiç sormazdı ne zam yapalım die ben benzer kiralara bakar abi emsal söyle böyle yapalım diye adamda tamam nasıl diyorsan derdi. Şimdi ben bu adamın saflığından yada enflasyona kafasının basmamasından yararlansam hakka girmiş olmuyor muyum? Adamda 2 tane çocuk okutuyordu hakkını ödemesem nasıl kendimi mutlu hissederdim. O yaşadığım evi nasıl sahiplenir burası benim evim derdim.

Geçenlerde forumda bir arkadaş kiracısına verdiği evle yaşadıklarını paylaştı adam 1 yıldır kira alamıyor, evin duvarına kadar kırmış dökmüş yerleri yakmış. Ve mahkeme süreci 1 2 yıldır uğraştığını paylaştı. Ev sahibi insan değilmi kendini güvenceye almasın mı? Herkes dürüst değil ve ev kiralamakta basit değil.

Bi arkadaşım evini bi esnafa kiraya verdi adam kirayı kasıtlı olarak geciktiriyor ayın 1inde ödemesi gereken kirayı ayın sonunda anca ödüyor mal aldım dükkanda mal yokyu satınca öderim vs diyor. Resmen kira borcunu sermaye yapıp ev sahibinin hakkı olan rakamın yağını çıkarıp posasını adama veriyor bu arkadaşım tahliye taahütnamesi almasa senet imzalatmasa bu ahlak yoksununu hayatta çıkaramazdı. Şimdi en kısa zamanında çık yoksa hem çıkarır hemde senedi işleme korum diyince adam 2 ayda çıktı gitti. Ki esnafların çoğu senettende kormuyor çünkü adamlar borcun ödenmemesi daha makkbuldur anlayışıyla yaşıyor. Ama memur kefili olunca borcu sahipleniyor. Yaşamadan görmeden insan anlamıyor bunları. Kimsenin hakkına girmeden kimseye yük olmadan minnet etmeden yaşamayı Allah herkese nasip etsin.