m4lisen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kumar oynayanı sert bir dille eleştirmiştim zamanında hak verenler oldu.
çok güzel bir söz var: "kişi tükürdüğünü yalar".
  • Borç onun borcu, ödesin.
  • Oynarken bize mi sordu? Hayır.
  • Sağdan soldan borç aldı, yarın bir gün evde ne bulursa satar mı? Satar.
Konu sahibi değilim ama bu tarz yorumlara da cevap vermeden geçemiyorum. Çünkü empati kurulduğunda çok irite edici yaklaşımlar bunlar.

Şimdi, konu sahibi sizden para mı istedi? Hayır. Oynarken size sormadı, bırakırken de size akıl danışmadı. Danışıyor olsaydı da bu anlam verilmesi güç yorumunuzu gerekli kılmazdı. Ben sahsen amacın burada bir süreci paylaşmak, belki de oynayanları caydırmak veya kendini motive etmek olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki aksini gösteren bir durum yok.

Yaklaşımlar bu sizin yaptığınız yorum gibi oldukça hiçbir faydası dokunmaz. Siz istediğiniz kadar bu tarz durumları yaşamış insanlara karşı sert yorum yapın, yaptığınız şeyin inanın bir gram faydası veya etkileyici bir tarafı yok. Sadece yıkıcı bir yaklaşımdır, onun acısından beslenmektir, nefrettir bilmem nedir...

Benim çevremde her türlü şeyin bağımlısı insanlar oldu. Birebirde onların ne yaşadıklarını, nasıl çıkmazlara girdiklerini anlamadıgınız için size keyfi yaşanan bir durum gibi geliyor bu. Belki başlangıcı keyfidir ama sürdürüldüğü süreç bağımlılıktır. Haliyle sizin çevrenizde bu yorumlar kimin hosuna giderse gitsin, yaklaşım olarak yanlıştır, gereksiz hareketlerdir.