Geçenlerde birçok hesabım çalındı. Steam hesabımı falan tak diye geri aldım sorun yok. İş Facebook ve Instagram'a geldi, Facebook "yeni cihaz" sebebiyle şifre değiştirtmedi çalan kişiler adıma ilan açmış mecbur hesabı sildim. Instagram ise telefon numaram kayıtlı olmasına rağmen çalan şahıs 2FA koyduğu için hesaba giremedim. Geri almaya çalıştım, destek yazılarını okudum, mesaj atacak yer aradım yok. Sonra selfie çektim yine tık yok. Ondan sonra 2 tane mail adresi buldum ingilizce mail attım yine tık yok. Rezalet bir sistem Meta. Milyonların kullandığı bir sistem nasıl bu kadar rezil olabilir anlamadım. Bıraktım peşini hesabın zaten k. adı falan değişmiş artık yok gibi bir şey o hesap.
Bunun işlemi
@lewy; 'e soracaksınız.
amaç hesabın arkasında bir insan olduğunu doğrulamak, yani bot sisteme bırakılıp terkedilmiş bir hesap olmadığını doğrulamak. o yüzden çok şaşırmamak lazım
Uzun sürüyor ondan dolayı bir bot oldugunu düşünmüyorum. fakat onayla geç yapılıyor olabilir adı üstünde yüz dogrulaması bunu bir bota bırakamazlar. O zaman kimlik dogrulamaları hesap çalınmaları çok olur ve önüne geçemezler.