Bu konuda yaptığın yine iki yanlış anlıyorum 1. tefeciye borcun var ama yarın öbür gün 150.000₺ olan hat ücretini faiz bile yese bile ödemediğin zaman yakının icraya düşer buda yine sen olmasan bile karşı tarafı zor durumda bırakır.
2.yanlışın bunu yazmışsın Kumarı bıraktığım bu 1 aylık süreçte oynayan arkadaşlarım vardı.
Yanımda oynadılar, kazandılar/kaybettiler hiç birine imrenmedim, oynama isteği oluşmadı içimde.
bu yanlışın en büyük yanlış o arkadaş ortamından uzaklaş bırak onları yarın yüksek mebla kazanırlar gözün kör olur yine oynarsın biliyorum konularını okudum, o arkadaş çevresinden derhal uzaklaş.
Önerilerim;
1-Kendine bir iş bul her ne olursa (yasadışı hariç) çünkü herkes kısayoldan yüksek para olduğu için ilk düşeceği yer burası yapma yaptırma!.
2- Hemen akrabanın üstüne aldığın cihazın parasını ödemeye çalış, en azından faiz binmeden
3-Hayatını düzene sokmak için ALLAHa dua et Rabbimiz buyurmuş ki;
Bakara / 186.
Kullarım sana beni sorarlarsa, şüphesiz ben onlara çok yakınım. Bana dua edenin duasına icâbet ederim. Öyleyse onlar da benim dâvetime uysunlar ve bana iman etsinler. Böyle yaparlarsa, en doğru yolu bulmuş olurlar.
Diyeceğim o ki İmanına sıkı sıkıya bağlan dua et herşey bir gün düzelecek tüm kapalı kapılar sana sonuna kadar açık olacak ama , Rabbini Asla Unutma
.