Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,


Yaşadığınız tüm sorunlar için içtenlikle özür dileriz. Bu tür tekrarlayan aksaklıklar, siz değerli müşterilerimizi yorduğu gibi bizleri de fazlasıyla üzmektedir. Bahsettiğiniz geçmiş dönemler de dahil olmak üzere her bildiriminizi dikkate aldığımızı ve sürecin arka planında ciddi bir emekle iyileştirme çalışmaları yürütüldüğünü bilmenizi isteriz.


Son yaşanan saldırıların etkisi daha önceki süreçlerden farklı, oldukça sofistike ve lokal erişim sağlayıcıları hedef alarak gerçekleştirilmiş büyük çaplı saldırılardır. Bu saldırıları bertaraf etmek adına geçici önlemler yerine, yurt içi inline ddos korumayı omurgaya entegre yeni bir altyapıya geçiş sürecine başladık. Bu adım, önümüzdeki birkaç gün içinde sistemin kararlılığını gözle görülür şekilde artıracaktır.


Sizin gibi markasına değer veren müşterilerimizin bu zorlu dönemdeki sabrı ve geri bildirimleri bizim için çok kıymetli. Hedefimiz, bir daha benzeri kesintilerin yaşanmadığı bir altyapı sunmak. Tüm ekibimiz bu konuda gece gündüz çalışmaktadır. Bize bir kaç gün daha verin sonra değerlendirirsiniz.


Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür eder, çok kısa sürede sizlere sorunsuz hizmet sunmayı hedeflediğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.


Saygılarımızla,
Naçizane bir öneride bulabilirmiyim.

r10 ve genel bi Whatsapp Telegram gibi bi kanal açıp bir veya 2 personel koyarsanız anlık müşterilerinize bilgi verirseniz çok daha iyi olur mesela son 3 4 gündür burada 20+ konu vardı.

https://status.webshare.io/

Şöylede bir sistem yaparsanız takibi vs kolay olurdu diye düşündüm.

İyi çalışmalar.