Hocam kararınıza saygı duyarım fakat spam düşmek istemiyorsanız Google Suite yeni adıyla Google Workspace kullanmanızı öneririm. Daha uygun bir fiyata geliyor. Onun dışında tam kontrol, dışa bağımlılık istemiyorsanız bu kendi sunucunuzu kullanabilirsiniz fakat dediğim gibi çok fazla spama düşersiniz (teknik bilginiz çok fazla yoksa)
Hocam değerli yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Spam konusundaki uyarınızda sonuna kadar haklısınız, bu gerçekten de kendi sunucusunu kuran birçok kişinin en çok zorlandığı konu ve bu riske dikkat çektiğiniz için minnettarım.
Benim bu projeyle amacım, Google gibi büyük sağlayıcılara bir alternatif olarak, e-posta iletişimimizde tam kontrol ve gizlilik sağlamak. Aynı zamanda benim için de harika bir öğrenme süreci oluyor. Spama düşme riskini en aza indirmek için de ilanımda belirttiğim gibi, temiz IP adresi ve doğru bir Reverse DNS (PTR) kaydı gibi temel şartların yanı sıra, SPF, DKIM ve DMARC gibi tüm modern e-posta kimlik doğrulama standartlarını eksiksiz yapılandırarak ilerlemeyi planlıyorum.
Bu yüzden, tavsiyenizi aklımda tutmakla birlikte, ilanımda belirttiğim teknik şartları sağlayabilecek VDS firmalarından gelecek teklifleri hala değerlendiriyorum.