ahmetkucukonder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görüşlerimi vanilla Wordpress blogları üzerinden verdim, resmi olmayan eklentiler gerekli gereksiz her türlü güvenlik açısından risk oluşturuyor kim bilir belki de açık eklenti kaynaklıydı. Tabi problemin host kaynaklı olmadığından emin olduğumuzu varsayarak söylüyorum.
Websiteniz dikkat çekmeye başladığı zaman haliyle her türlü saldırıya maruz kalacak, gözden kaçırdığınız her yol denenecek bu yüzden çok fazla efor sarf edilmesi gerekiyor.

Vanilla olmayan Wordpress blog siteleri hakkında dikkatimi en çok çeken şey birçok Wordpress temasının inanılmaz ağır olması, tamamen dünyaya ve sistem kaynaklarına maliyet oluşturan zarar ziyan işler. Başkalarını bilemem ama ben bir blog sitesine metin okumak için girerim haliyle bir bloggerın hedef kitlesi de metin okumak isteyen insanlar olmalı, bu iş neden bu kadar zorlaştırılıyor ki? Özellikle Wordpress tayfada blog dışı kullananlar dahil dikkatimi çeken bir şey var, hiçbirinde UX temelli yaklaşım yok baştan sona UI odaklı siteler. Bunun sebebini de çok merak ediyorum doğrusu...
Elbette ancak bu riske değer diye düşünüyorum şuan rakiplerim wordpress otoriter bir çoğu ancak ben php ile kendi algoritmamla ilerlemek istiyorum. Zaten hack yemeyecek sistem yoktur hocam hacklemek istedikten sonra her yerden hack yenilebilir fakat dediğiniz gibi php biraz daha fazla uğraş istiyor ama buna değeceğini düşünüyorum teşekkür ederim.