Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Artık konuya nokta koyma zamanı geldi diye düşünüyorum benimde işim aslında aynı bozum işi yapıyorum ebupay.com sitem aktif değil ama paypal bozumu yapıyorum şöyle örnek 100 dolar bozumdan benim kazancım %10 10 dolar
ben 100 dolar emanet hesapta durur kişiye 90 dolar gönderirim ve 10 dolar benim kazancım olur kazancım üzerinden vergilendirilirim.
item epin pazaryerlerinde sistemde aslında bu şekilde alıcı 100 TL işlem yapar sen satıcı adına 100 TL tahsil edersin ve emanet hesapta durur ve satıcıya 95 tl ödeme yaparsın senin kazancın 5 tl
- Sen ürünü satmadığın için 100 TLlik satışın KDVsinden sen sorumlu değilsin.
- 100 TLlik satış, satıcıya aittir. O kişi veya firma kendi adına satış faturası düzenler.
İşlemler bu şekilde ve çoğu sistem Kıbrıs üzerinden kuruyor %0 vergi ile işlerini yürütüyolar ki kazanç kapısı artsın
bu tamamen senin muhaseben ile alakalı muhasebeni sen veya yapan kişi buna göre düzenleyecektir. Diğer türlü hep ekside olursun örnek direk sen satıcı olsaydın bir hesap satın aldın 95 tl ye bunun faturasını aldığın kişi kesti sen 100 tl ye sattın sende gelirini beyan ettin gider olarak 95 tl gösterdin dedin ki devlet bey ben bu ürünü 95 tl ye aldım 100 tl sattım ben 5 tl kazandım beni bundan sorumlu tut aracılık ve satıcılık arasında fark yok
Birde satıcıya da kdv kesmen lazım
Komisyon hizmeti karşılığında 5 TL + KDV tutarında bir hizmet faturası kesersin.
Örnek:
- Komisyon: 5 TL
- KDV (%20 varsayarsak): 1 TL
- Toplam Fatura: 6 TL (Satıcı bu tutarı gider yazar, sen gelir gösterirsin)
satıcı fatura keser kesmez orası onun bileceği iş
Ayrıca tahsilatlarını yapman için ileride ebupay.com ilk 3 ay %1 komisyonlu pos hizmetimiz ve tahsilat alt yapımız olacak yararlanabilirsin.
ebu dijital ile sitenizin kurulumu konusunda yardımcıda oluruz tüm işlemleri profesyonel şekilde tek bir çatı altında gerçekleştirebilirsiniz.
süreç bu şekilde konuya bir çok kişi çok farklı yorumlar yapmış anlamadım açıkçası beğeni ve r10 + alırım hayırlı ticaretler