JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam 2 ay yaptım zaten sporsuz 25 kilo vermiştim o zamanlar üzerinden yıllar geçti hala geri almadım. O kadar inanarak boş konuşmuşsun ki anlatamam. Biraz canan karatay dinle, senin yazdıklarının aynısını cahil bodyciler de akşama kadar anlatıyor.
Canan karatay 0 karbonhidrat mi diyor? Nerenle dinliyorsun Karatay'ı? Tam aksine Karatay senin gibi cahil cahil konuşanlara sitem ediyor. Ve tam aksine boş beleş, ilk okul terk biyoloji cahili bodyciler ancak senin gibi konuşuyor ortalıkta 0 karbonhidrat diye . Akli selim hiçbir bilim insanı 0 karbonhidrat demez, insan biyolojisine terstir bu. Bunu ancak karbonhidrati poğaçadan ibaret sananlar söyler.

Karatay diyeti
Karatay mutfağı

2 kitabı da okudum. Karatay'in sayisiz videosunu izledim. Ve inan bana, inanarak boş konuşmaya devam ediyorsun.

0 karbonhidrat ile beslenmek, lif ve pek çok vitaminden eksik kalmak, buna bağlı bağırsak ve çeşitli organları gereksiz riske atmak, 2 aylik gibi ciddi bir süreçte yogun protein ve yag nedeniyle karacigere gereksiz yuk bindirmek, glikoz eksikligi nedeni ile zihinsel performansi düşürmek gibi pek çok soruna (olasılıkla) gebedir. Bu nedenle 0 karbonhidrat diyeti ancak insulin vb. Saglik sorunlarında uygulanır, sırf kilo vermek için degil. Zira sağlıklı organlar ama kilolu bir beden, sadece kilo vermek icin bu kadar agresif kıtlığı gerek duymaz.

Git dahiliyeye farklı birsey soylemez. Hic bir diyetisyen oyle saçma bir slogan diyeti vermez.

https://youtube.com/shorts/9FRAhq1J4...2DnqaBiJLTdBbo

https://youtu.be/TPTP4YWA-fg?si=bicOnhVE9nDHvgoy

Tam aksine, sağlıklı bir diyette dogru ölçüde , faydalı karbonhidratlar tüketilmelidir. 3 ana besinden herhangi birisinin kati şekilde kısıtlanmasnı vücut kisa bir süre tolera eder, sonra da çeşitli sorunlar ihtimali giderek artar.

Ayrica herhangi birisini kismak demek, çeşitli pek çok vitamin ve minerali de dolaylı olarak kısmak demektir. Vücudun hepsine ihtiyacı vardir. Özel durum yoksa diyet hepsini dengeli alip, kalori açığı bırakmaya dayanır.

Sıfır yag diyeti var bir de. Bunu uygulayıp sinir ucu problemleri nedeniyle eli ayağı uyuşan insanlar var. Canan Karatay sağlıklı ve sürdürülebilir diyette kesinlikle "0" bilmem neyi önermez.