Günde 1 öğün sıfır karbonhidrat
2 ay yap bunu gör bak nasil patlıyorsun. Abi bu alanda uzman değilseniz boş beleş yazmayın, milletin sağlığıyla oynamayın. Vücudun tüm temel besinlere belirli olcude ihtiyacı var. Her besinin sindirim süreci de farklı, vücuttaki görevi de. 0 karbonhidrat nedir yahu? Ben anlamıyorum insanlar nasil böyle inanarak boş konuşuyor...
Bu adam sınırları zorlasa en az 1500 kalori almalı günde, bunu sadece yağ veya protein ile sağlamak uzun vadede hem gerçekçi değil hem de son derece sağlıksızdır.
Sıfır yağ, Sıfır karbonhidrat, sıfır şeker, sıfır kolestrol vs. bunlar cahil cuvela sloganlaridir. Ancak 1-2 hafta idare eder vücut, belki kilo verdirir ama sonra patlar.
Sıfır karbonhidrat demek, süt ürünleri ve pek çok sebzeden mahrum kalmak demektir. Bu mudur yani?
Gözünüzü seviyim koca karı laflariyla yazmayin böyle ciddi konularda.
Edit :
Hiçbir diyetisyene gitmeden, kendi arastirmalarimla, sıfır açlık çekerek, vücudun hiçbir kan değerini bozmadan, uzun vadede sağlık sorununa maruz kalmayı bırakın çok daha sağlıklı hale gelerek, 6 ayda 17 kilo verdim. ( 90 dan 73 e) Sonrasındaki 4 aydir da kilomu koruyorum. Çünkü sağlıklı bir sekilde verdigim için vücut bu kilo ve metabolizmayı benimsedi, diyeti bozunca hemen geri almadı.
Bu 10 ayda, ne tatlıdan mahrum kaldim, ne içkiden. Baklava da yedim, pizza makarna da, kruvasan da. Kola da içtim alkol de aldim.
Ama gunde ortalama 8k adim yürüdüm. Ortalama 14 saat aralikli oruc yaptim ( aksam 7 sabah 9) Kalori takibi yaptim ve haftalik kalori açıgımı korudum. Cok abarttigim, felekten caldigim akşamlar oldu, ertesi günde dengeleyici davrandım ve bir önceki gunu vücudun yakmasına izin verdim.
Herşey ayarında ve zamaninda ise sorun yoktur. İnsanlar bunu anlamiyor, 5 senede alinan. Kilo 5 günde verilemez, en az 5-6 ay gerekir ki bu da uzun vadeli mantıklı program gerektirir.
Tavsiye isteyenler profilimdeki whatsapptan yazabiirler, sohbet havasinda deneyimlerimi paylasabilirim.
Bu işin en temeli disiplindir. Disiplin, kontrollü beslenme, yürüyüş ve aralıklı oruçla birleşince, günlük 250 kalori gibi çok basit bir kalori açığında dahi kilo verirsiniz. Ve bunu hurafeciler gibi 0 karbonhidrat ya da 0 yag ile degil, aksine %40-50 karbonhidrat, %20- 30 yag, %20-30 protein seklinde dengeli bir beslenme ile dahi yaparsiniz.