PropJoe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burda şöyle bir sıkıntı var, ben infazı gerçekleştirdim, sonrasında yargıtay bozmadna sonra yeniden açılış yapıp yerel mahkemeye dosyayı gönderdi, sebep olarak dosyada pişman olup olmadığım sorulmamış, dava şimdi yeniden görülüyor, ancak teknik olarak ben infaza başlamıştım, ve denetime ayrıldım, sonrasında bozma sağlandı yargıtay tarafında, bu durumda, yargıtay bu sene dosyayı sonlandırdığında, af kapsamında sabıkayı sildirebilirmiyim? Sonuç olarak suç tarihi 2016, birde tekrar infaz için içeri girermiyim?
Mevcut durumunuzda cezanın infazına başlanmış ve denetimli serbestlik uygulanmış olsa da, Yargıtay’ın bozma kararıyla hüküm ortadan kalktığı için infaz hukuken geçici olarak durmuş kabul edilir; dolayısıyla yeniden yargılamada verilecek yeni hüküm esas alınır. Eğer bu yeni hüküm henüz kesinleşmeden veya kesinleştikten sonra çıkan genel af kapsamına giriyorsa, affın yürürlüğe girmesiyle birlikte hem yeniden verilecek cezanın infazı ortadan kalkar hem de Adli Sicil Kanunu’nun 12. maddesi gereğince sabıka kaydı adli sicilden silinerek doğrudan arşive alınır, beş yıllık süre aranmaz. Ayrıca, affın yürürlüğe girmesinden sonra mahkeme karar verse dahi suç affa uğradığı için yeniden infaz söz konusu olmaz.