Bu süreçte btk hiç bir şey yapamaz. Trabis sana belge sunun diyor. Siz ne amaçla kullanacağınızı ve ayrıca destekleyen belge sunmanız gerek. Siz sadece ne amaçla kullanacağınızı sunmussunuz onlarda red etmiş. Tekrar başvuru yapın. Destekleyen belgede içerisinde olsun kabul edebilirler. Gerçi çoğu takıl listesinde olduğu için işiniz zor. Bu arada ben bu şekilde 2 domain red 1 domain onay aldım. Tamamen onların keyfine kalmış yani.
Biz başvurumuzu 2020/345 sayılı Kurul Kararının 4. maddesinin 3. fıkrasına uygun şekilde yaptık. Dilekçemizde alan adının kamu yararına ve tarafsız bir rehber projesi kapsamında kullanılacağını açıkça beyan ettik. Belge ise belgeden kasıt nedir? Örneğin bir yazılım projesi geliştirip kamu yararına bu domainlerde yayınlayacağız. Bunun nasıl bir belgesini beyan etmemizi bekliyorlar? Ya da siz fikir verebilir misiniz?
Onay aldığınız domainin diğerinden farkı neydi? Siz ne tür bilgi/belge sundunuz hocam? Hocam muğlak bir durum söz konusu. O sebeple gerçekten keyfi bir durumla karşı karşıya kaldık gibi geliyor bana.