yav sen mükemmel bir insansın... emek verip eleştirmişsin var olasın. bu yazdıklarının her biri altın niteliğinde ve senin bütün yazılarını takip etmekteyim. bu yazıyı not aldım şimdi.
peki benim önceliğim aslına bakarsan uzun videolar ve uzun video hakkında eleştirmen mümkünmü müsait olduğun vakit.
Çok sağolun hocam :) Dürüst olıyım yaptığınız içeriklerin detaylı analizine hiç bakmadım uzun konseptte, bildiğim 2 kanal var benzeri ama onlarda 1 e 1 sizle aynı içeriği yapmıyorlar. Birtanesinde Azerbaycanlı bir dayı abartılı yiyecekler yapıyor doğal ortamda ve yapılışı çok sarıyor, diğerinde ise Türk bir aile güzel karavanlar ile kamp serüveni videolarını çekiyorlar. Bu bahsettiğim kanalların ikiside globale oynuyor ve uzun süreli videolarında çok yüksek izlenmeler elde ediyorlar hatta ben bile yemek yerken ara sıra videolarınız izledim keyifli olduğu için :) Detaylı analizini yapmadığım için fazla bir yorumum olmayacak uzun videolar konusunda, Shorts analizi yaptığınız hesapta yine bu tarz uzunda globale de oynayan kanallara da bakın zaten aynı konsept olduğundan izleme algoritmanızı bozmaz. Rakiplerinizin video konseptlerine, geçiş sürelerine, çekim açılarına, sesler ile asmr etkilerine, videolarını böldükleri ana unsurlara (Karavanla kamp alanına gelme, ilk kurulumu yapma aşamaları vs.) ne sırayla yaptıklarına ve hangi unsurları ele aldıklarına bakabilirsiniz, ve bence yapmanız gereken en önemli özellikle hiçbir konuşma bulundurmadan globale oynamak Shorts'ta önerdiğim gibi, sadece başlık ve açıklamanızı birçok ülke diline deepl ile çevirebilirsiniz ama videonuzda herhangi bir dilde herhangi bir konuşma eklemenizi önermem zaten genelde buna dikkat ettiğinizi de görüyorum aynı zamanda altyazılarla açıklamalar yazmanızda bana kalırsa hoş olmuş bu unsuru da rakiplerinizden analiz edin. Sözün özü rakiplerinizin yaptığı doğru unsurları öğrenin ve yeni şeyler de ekleyerek ya da her rakibinizin en önemli yaptığı şeyi ele alarak, kendinize onlardan daha iyi bir tarz oluşturun (birinden kapak tasarımını, başka birinden video içi unsurları, başka birinden video kaydındaki sesleri, başka birinden başlık stilini, başkalarından da neyin etkili olduğunu düşünürseniz onları alabilirsiniz. biraz karman çorman yazıyorum ama umarım anlaşılabilir olmuşumdur, ayrıca biraz izlenme aldığınız takdirde çeşitli hesaplarla yorumlarda tartışma yaratacak veya izleyicileri başka bir şekilde manipüle edecek yorumlar yazabilirsiniz ingilizce ya da en çok izlenme aldığınız dillerde, örneğin: "Ne kadar da doğal bir video, adeta tüm samimiyetini videolarına da yansıtıyorsun", ya da "Kamp yapmak her zamandır hayalim olmuştur, tüm videolarınızı izleyerek sizden kamp taktikleri öğreniyorum" tarzında.