caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Büyü falan ayrı bir konu da bu insanların kendi inanmadıkları konularda başkalarını küçük görmeleri, "hala inanan varmı" "boş işler" falan bunlar sadece 3. dünya ülkelerinde küçük aşağılık kompleksine sahip ülkelerde mi oluyor yoksa global bir şey mi bunun düşüncesine girdim.
Çünkü bence asıl bu bir psikolojik rahatsızlık ve gerçekten araştırılması gerek, iki taraflı da aynı şekilde, yani mesela birisi bir şey istiyordur biri de ona "dua etmezsen olmaz tabi" derse bu da aynı şeyin diğer taraftan yapılmış hali ama genelde inanmayanlar inananlara karşı çok sık yapıyor bunu ve bence bunun psikolojide bir karşılığı vardır ya kibir ya ego ya acizlik bilemiyorum illa ki bir şeyi olması lazım, çünkü inanmıyorsan inanmıyorsundur, hayatında yeri yoktur olur biter.
Dünyanın her yerinde büyü kavramı var, insanlar dünyanın bir ucunda ayakkabılarının altına tılsım işaretleri çiziyor iskandinav mitlerine dayanarak korunmak için, öteki yanında çalıdan çırpıdan oyuncak yapıp orasını burasını kesiyorlar, bu iş dünyanın her yerinde var, ben iskandinav mitlerine inanmadığım için tılsım kullanmıyorum ama hayatım boyunca hiçbir zaman "hala tılsıma inanan varmı" deme gereği duymadım... Gerçekten çok ilginç....
Bahsettiğini ahmakların taptığı popüler sanatçılar işadamları büyünün kralını yapıyor.
Bizim ahmaklar da çıplaklık moda makyaj marka tüketim iel çağdaş olduğunu zannediyor.
Halbuki kendisi dünyadan bihaber vasat avam.