Saul4Goodmann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba bazı ödemelerde sıkıştım kredi çekip onları ödesem diyeceğim ama çok fazla da kredi vermiyorlar hazır sıkışmışken daha da çok şey yapmayayım dedim konu açıp fikrinizi almak istedim
okulum ve stajım olduğu için 11 ağustosa kadar çalışamıyorum.

Son ödeme tarihi 12 Haziran 9.300 tl kart ödemesi var
19 Haziranda ekstre çıkacak (27.000 Tl harcama var, 10.000 tl dolandırıldım işlem itirazı var banka onaylarsa borç 17 bin olacak ama onaylamadı diye hesaplıyorum.)

Enpara faizsiz 3 ay vadeli 15K veriyor bana bunu almayı düşünüyorum.

3 Haziranda (yani bugün) alsam 9.300 tl olan kartı kapatıyorum, 1500 tl borcumu çıkarsak, 4000 kalıyor.

19 Haziranda
27.000 Tl çıktı diye hesaplarsak
-4000 kredi parası kalan 23000
kart limitim 16300 TL artıyor 3 haziranda ki kartı ödedik ve -4000 ödeyince uption ile 2 defa kart bozum yapıp ödesem 1k komisyon desek diğer aya 24k borç kalıyor
(Haziranda alacağım kesin olmayan 15K ödeme var alabilirsem diğer aya 9K kalıyor)

3 Temmuz
5k kredi ödemesi - 2. kart ile yine bozum yapılır ödenir kart limitim 10k ya düşer
Kartı 3 haziranda ödemiştik ödeme yok

19 Temmuz
29K borç (Eğer haziranda ki ödememi alamazsam) -- 10k limitle 3 defa bozum yapsam yine 1k komisyonla atlatabiliyorum. limitim 9k kalır
14K borç (Eğer haziranda ki ödememi alabilirsem) -- 14K bozum yaparak diğer aya atılır -600 komisyon limitim 9k kalır

3 Ağustos
-5k kredi ödemesi - 2. kart ile yine bozum yapılır kart limiti 4k ya düşer

11 Ağustos okulum, stajım bitiyor, bim şok a101 vs. çalışmaya başlasam 11 Eylül de 22K alacağım diye düşünsek

19 Ağustos
34K borç (Eğer haziranda ki ödememi alamazsam) Ekstre atlatsak tamamını atlatamıyoruz sanırım 1-2k bozumla ödesem geri kalanı 1.190 tl ile atlatsam (2k bozum yaptık 2k kaldı)
19K borç (Eğer haziranda ki ödememi alabilirsem ) Aynı şekilde 1-2k bozumla ödesem geri kalanı atlatma yapsak 665 faiz ile atlatsak (2k bozum yaptık 2k kaldı)

3 Eylül
5k kredi ödemesi, kartla bozum yapsam 2k vardı 3 defada vs. ödeyebiliyoruz

11 Eylül
22K aldım diye hesaplasam

19 Eylül
40K borç (Eğer haziranda ki ödememi alamazsam) - 22K ödedik geri kalanını ekstre atlatsak, 20K borç diye hesaplayalım düz ayak
25K borç (Eğer haziranda ki ödememi alabilirsem ) - 22K ödedim 3k da atlattık

3 Ekim
kredi borcu kalmadı

11 Ekim
22k aldım diye hesaplasak yine

19 Ekim
20K Borç (Eğer haziranda ki ödememi alamazsam) - 22K yine kazanıp borcu kapadık 2k da hesaplamalarımda hata olur gider vs.
4K Borç (Eğer haziranda ki ödememi alabilirsem ) - 22K kazanıp kapadık tamamen

böyle saçma sapan upuzun bir şeyler oluyor 10k saçma salak bir dolandırılma mevzusu var banka işlem itirazını onaylarsa -10k olacak tabii ama onaylar inşallah
Okulum stajım olduğu için 11 Ağustosta herhangi bir işte çalışmaya başlayabilirim.
Chargeback onaylanmayıp 10k ödediğimi varsaydım ve 15k haziranda ödeme kesin olmadığı için alırsam ekim sonu çalıştığım paradan 18k kalıyor, haziranda ödemeyi alamazsam ekimde sıfıra sıfır her şey kapanıyor.
Esnek hesap limitleri düşük olsada krediye göre çok daha uygun faizler mevcut.
Bir kartı max 3 ay ödemezseniz icra durumları başlar.
Şimdi bunları bir kenara bıraktığımıza göre, kart limitlerine göre, karta takla attırın.
Kart ödemesini geciktirebiliyorsanız, geciktirin, büyük ödemelere parayı ayırın, küçüklerde zamanla kapanır.
Kart geciktirme faizi de normal kredilere göre uygun, şuan bir kredinin aylık maliyeti min %6 hocam oda min tutar.