Hocam selamlar,
Hem PC hem de PS5 sahibi biri olarak yorum yapmak istiyorum. PS5'in keyfi gerçekten bambaşka bir seviyede. Televizyondan oynuyorum, oldukça rahat bir deneyim sunuyor. Ancak oyun fiyatları çok pahalı ve çoğu oyunda Türkçe dil desteği bulunmuyor.
PC tarafında ise birçok avantaj var. Türkçe yama desteği, daha uygun fiyatlar ve kol bağlayarak oynama imkânı gibi... Ben çoğu zaman PC'de kol bağlayıp oynuyorum. PS5te ise The Last of Us Part II, God of War: Ragnarök gibi özel yapımları oynuyorum.
Benim sana tavsiyem:
Eğer oyun fiyatları ve İngilizce dil desteğinin olmaması senin için sorun değilse, PS5 almanı öneririm. Ancak fiyat ve Türkçe dil desteği senin için önemliyse, kesinlikle PC al. Keyfine bak. DualSense kolunu + bir Bluetooth USB adaptörü ile bağlayarak PCde de harika bir oyun deneyimi yaşayabilirsin.
Farklı soruların olursa, memnuniyetle yanıtlarım.
Hocam genel amacım Last Of us oynamak. başka Uncharted oynarım, arkadaşlarla pes falan atarız. Konsol deneyimi gerçekten bir başka. Çok fazla dil sorunum yok, deneyim önemli benim için.
Bilgisayara kol bağlayıp kullansam aynı tadı hissiyatı alır mıyım onu bilmiyorum, ama bilgisayarıda yükseltme düşüncem var. Apu laptop her şeye gücü yetmiyor.
Hocam ingilizce sorunu, oyunların çok pahalı olması, bir oyunun ayarlarıyla uğraşmak hata alınca ona vakit ayırmak falan çok sıkıyorsa PS5 tercih edebilirsiniz ama ben kesinlikle PC öneririm. Zaten her konsol oyunu PC'ye çıkıyor. Last Of Us falan PC'de var zaten ben 2 oyununu da PC'de bitirdim. PC alırsanız yama kurarsınız, daha uyguna oyun alırsınız, sadece oyun yerine başka şeylerle de uğraşabilirsiniz + olarak PC'de çok daha fazla oyun mevcut, Gamepass var. Neredeyse her oyunu gamepad ile oynamanızı sağlıyor zaten yapımcılar.
Hocam haklısınız ama konsolun tadı bir başka diyorlar ya, tam onda takılı kaldım. Hesabımda Last Of Us falan var, konsol alma niyetim tam olarak bu oyun için. ek olarak taşınabilir olması, arkadaşın evine götürmem falan. bunlarda beni bilgisayar almak yerine konsol almaya doğru itiyor.
Çok keyifli valla, ofiste vardı sattılar.