Hocam mesajınız için teşekkür ederim konuyu incelediğim de bizim gibi çok kişi aynı sorunla karşılaşmış. Sanırım bu işe ek iş değil de sabit iş gibi bakmadığımız sürece kar elde edilmez.
Hocam kısaca kendimden örnek vereyim.
Bahsetmiş olduğunuz şirket e-imza kıl tüy hepsi aktif ticaretim olduğu için mevcut.
Trendyolda dedik mağaza açalım elimzde kalan kolisi içi tam olmayan veya tek tük adetli kalan ürünleri buradan verelim satıp kurtulalım derdine düştük.
Bir ürünün bana maliyeti 65 tl kdv hariç bunun satış fiyatını 239 tl yaptık niye kargo ücretinin tamamı bize kaçmasın diye.
Kargo aynı ürün olmasına rağmen bir bakıyorum 2 desi bir bakıyorum 3 desi giriliyor.
Sağolsun trendyol 49 tl kargoyu kafadan yapıştırıyor komisyon %22 platform kullanım bedeli bilmem ne kadar. Ambalajı kargoya bırak gel zaman kaybını saymıyorum bile
Müşteri ürünü alıyor biz kargoyu yapıyoruz. 1 hafta içinde faturasını kesip sisteme yüklüyoruz.
sonra bir müşteri kargoyu açmadan beğenmedim diyerek geri gönderiyor hoppp bir kargo bedeli daha.
Fatura kesilmiş iptal edemiyorsun bakmışsın KDV de kaçmış işin dibinde ne kadar kar kaldığını anlayana kadar ay sonu bize ne kaçmış anlamıyoruz bile.
Ben ve benim gibi işletmeler için çok sağlıklı bir yer değil bu pazaryerleri.
sizin maliyetinizi 120 + kdv olarak baz alırsak kdv si gelir vergisi kılı tüyü bence yapılacak bir iş değil bu
sizin 20.000 kar olarak gördüğünüz durum aslında kar değil küllüm zarar gibi gözüküyor.
Bu benim şahsi düşüncem.
20.000₺ de iş yerine gidip gelmek için harcanan yakıt falan filan derken de eridi zaten koca bir boşluk... Tavsiyelere göre kendi internet sitemizi açmamız lazım ama onun süreci de 3 aydan aşağı değil. Bu işi ek iş değil sabit iş olarak görmek lazım gibi bir şey haline geldi. Yorumunuz için teşekkür ederim hocam