Yakın arkadaşım İzmir'de 2-3 sene kadar önce bir villa sitesi yaptı. Başta belediye “yol bedeli” diyerek yanlış hatırlamıyorsam 1.2 milyon TL para aldı. Ama sonra ne yol yapıldı ne başka bir şey.
Mecburen kendi cebinden yolu yaptırmak zorunda kaldı.
İşin daha garip yanı, ruhsat aşamasında kasıtlı olarak oyaladılar. Arayana bahane çok, ama işin aslı şu: Rüşvet vermeden imza atmıyorlar.
Resmen sistemi buna göre kurmuşlar. Vermeyince dosya bekliyor, veren bir şekilde ilerliyor.
Bence bu sadece buraya özgü değil, birçok belediyede benzer şeyler yaşanıyor. Bu işler böyle dönmemeli ama maalesef gerçek bu.
Daha da kötüsü, insanlar yaşadıkları haksızlık karşısında şikâyetçi bile olamıyor. “Neden şikâyet etmiyorsun?” diye sordum, “Şikâyet edersem bir daha bu bölgede bana iş yaptırmazlar” dedi.
Ben olsaydım, evraklarım tam olduğu hâlde ruhsat birimi işi kasten yokuşa sürmüş olsa, sırf rüşvet vermediğim için imzaları bekletseler, asla öyle sessiz kalmazdım..
Çünkü bu iş artık keyfiyet değil, düpedüz görev ihmali ve vatandaşı cebe para kopartarak sindirme çabası.
Kendi kafasına göre davranan memur da, bu düzene göz yuman yönetici de millete hizmet etmek yerine köstek oluyorsa, önce gerekeni yapar sonra kamuoyuna ifşa eder, ardından da hukuki süreci sonuna kadar işletirdim.
abi bu söylediğin her belediyede var yok diyene de sakın inanma

bende bir belediyeciyim iki partiylede çalıştım belediye başkanı parayı cebine atmıyor gördüğüm ancak örnek veriyorum sanatçı getirilecek park yapılacak bunların parası çıkartılıyor bunlardan, ha diyeceksin ki yiyen başkan hiç mi yok ama üzgünüm devletin her noktasında bu iş almış başını gidiyor, yakınım hatayda deprem evleri inşa ediyor hak edişi hemen alabilmek için bakanın çevresindeki insanlara araba arkasından para veriyor varda var sistem değişmedikten sonra....
Maaşlara gelecek olursak seçim dönemi oy uğruna bol keseden yapılan zamlar bu maaşları yüksek seviyeye getiriyor, ayrıca şuan iller bankası ödeneklerinde tasarruf tedbirleri ve ssk kesintileri uygulanıyor buda belediyeleri zor duruma sokmuş durumda. Ayrıca iktidar kendi belediyelerini bu kesintilerden dolayı zora sokmamak için iller bankası kredisi kullandırıyor.