Merhabalar, 24/01/2020 de icra takibi başladı ve itiraz ettim bunun sonucunda karşı taraf itirazın iptali davası açtı. İtirazın iptali davasını kaybettim sonucunda icrayı tehiri icra kararı ile durdurup hesaplanan dar kenar mehil vesikasına göre teminat yatırdım 17/06/2022 yılında ve istinafa başvurdum. 20/04/2025 de istinaf sonuçlandı ve kaybettim.
Şimdi öğrenmek istediğim asıl borç 90 bin tl idi bu borca tehiri icra tarihine kadar mı faiz işler yoksa baştan sona mı. Bunu sorma sebebim istinaf bittikten sonra en az 5 6 tane dosya hesabı yapılmış her biri birbirinden farklı. Önceden hesaplanan faiz 55.620,42 TL iken son hesaplanan faiz 19.417,81 TL . Ben eskisine göre ödemeleri yaptıktan sonra tekrar dosya hesabı yapılmış bu hesaba göre fazla ödeme yapmışım diye son yatırdığım karşı tarafa gönderilmeyen ödeme iade edilmiş ve daha bana verilmesi gereken tutar var gözüküyor.
Ama karşı tarafın avukatı eski dosya hesabı doğrudur son çıkan dosya hesabı yanlıştır diye beyanda bulunmuş. Kendi avukatıma sorduğum da ise eski hesap doğru sorun yok diyor ama sorun olduğunu düşünüyorum.
Tehir-i İcra ile teminat yatırılıp istinafa gidildiğinde faiz durur mu. (Tehir-i icra kararından sonra.)