İzmir'in belediyelerinde temizlik ve çöp işlerinde genelde Roman vatandaşlar ve Kürtler çalışıyor. Roman vatandaşlar kanaatkar ve çalışkan. İşlerinin hakkını veriyor. Kürtler'e vatandaş diyemiyorum çünkü kendileri de bu söylemden rahatsız. Sol kisveti altında bölücük yapan kişiler belediyelerde mesainin bitmesini bekleyerek 80-90 bin TL talep ediyorlar.
Sen bu kadar maaş almıyorsan onların almasına neden engel oluyorsun gibi saçma fikirde olanların kıyas nedir bilmediğini de belirtmek istiyorum. KPSS A Grubu sınavından Türkiye 76. sı olarak A Kadro bir meslekte çalışıyorum. (Müfettiş, Uzman, Denetmen, Denetçi) ve 57.000 TL maaş alıyorum. Allah'a şükür bana yetiyor ama malum ülke şartlarından dolayı ev almak istesem alamam. Ben 100.000 TL alıyor olsaydım belediye çalışanlarına bir sözüm olmazdı. Okuma yazma bilmeyenler var bu 80-90k isteyenler arasında (şaka değil)
İzmir'deki belediyelerde işçi kadrosunda Türk vatandaşların oranı %10'u geçmez bakın %1 falan yazacaktım ayıp olur diye abartılı bir şekilde %10 diyorum. Adamlar çöpleri toplamadıkları gibi çöp toplayanlara engel olup tehditler savuruyor ve bunlardan kurtuluş da yok. Neden mi? Sözleşmelerine bakın bu kişiler emekli olduktan sonra yerlerine çocuklarından birini işe sokabilecek. Sözleşmeleri bu şekilde =)
İzmir BŞB Belediye Başkanını kutluyorum. Umarım lokavta kadar gider süreç. İZMİR'DE İZMİR'İN ÇOCUKLARI ÖNCELİKLİ PARA KAZANSIN İSTİYORUM. Yazdıklarım ırkçılık kokuyor olabilir. İşin aslını özetledim size. İzmir'i elbirliğiyle mahvettiler. Koca bir çöplük, koca bir gecekondu şehri.