Tedx ile bağlantısı olan varsa elimde çok iyi konular var konuşmacı veya influencer olarak katılmak istiyorum. Konumu sizlere de açmak istiyorum kayıtlara geçsin. Konum şu;

Dolaptan geçen sebzelikte 10 gündür duran kayısılar geldi aklıma gidip yeyim dedim poşetini komple çıkardım oturdum yiyorum. Tadı böyle yavan geldi soğuk hava deposunda kalan meyve misali... Sonra düşündüm bunun tadını nasıl getiririm geri sonuçta ortada fiziki olarak kaybolan birşey yok. Çürümemiş de buzdolabı iyi bakteriyel veya fungal bir etkileşim yok. Düşündüm bunu doğayla aynı ortamı nasıl getiririm tadını geri aynı şekilde en ucuz yöntemle nasıl geri getiririm. Ve aklıma laptopun altına koymak geldi. Nedenini açıklıyorum aslında güneş etrafımızı saran temel doğal madde ve bu zat taa milyon KM ötede bunun ışık ısı kaynağı radyoaktif patlamalar ve dedim ki ısı radiatif yayılır bir yayılma yöntemi de budur. Laptopun altına koydum sonuç 5 dk da şaşırtıcı. Kayısı aynı tadına döndü. Çöpe atacağım kayısı süper tatlı oldu. Günlük güneş maruziyetimizle karşılaştırınca ve benim Laptopa her gün maruziyetim bu gözardı edilebilir geldi.