Kapının önünde birinin durması, telefonla falan oynaması/konuşması, arkaya ilerlememesi sizi deli etmiyor mu? Yanında çocuk var veya yok önemli değil de, iki kişi tartışırken diğerlerinin tartışmanın başrolünden fazla olaya dahil olması, saldırması falan gayet "ben bu topluma yakışmıyorum" hareketidir. Kardeşim bence adam haklı dersin, bence kadın haklı dersin. Tartışma taraflarına arkasında olduğunu hissettirebilirsin. Tartışma büyürse ayırabilirsin. Ama kadın bir şey demiyorsa, ben niye kendimi hapse attırayım veya hastanelik olayım? Hem de çocuklarımın yanında.
Yalana gerek yok bende bazen kapı önünde bekleyebiliyorum.
Tabii geçen kişilere mani olmayacak şekilde ama.
Bir iddia kadının adamın ve çocukların geçişine mani olmadığı ama adamın kadını ısrarla eleştirdiği yönündeki zaten videoda da belli oluyor.
Video belli bir süre sonra kayda girdiği için orada şiddet gören adamın neler dediğini bilemiyoruz.
Belki ağır ifadeler mi kullandı da diğer kişiler olaya müdahil oldu bilemiyoruz.
Görüntüler çok net. Öncesinde ne yaşandığını bilemeyiz, ama video esnasında burnu kırılan adama sağlı sollu kabadayılık yapıldığı ortada! Hele mavi gömleklinin ses tonu, vücut hareketleri vs tam kabadayı! Kenarda oturan kadınların da burnu kırılan adama kabadayılık yapanlara karşı ses çıkarması olayın öncesinde de burnu kırılan adamın haklılığını gösteriyor. Yumruk atan adama düello teklif ediyor, aşağı in diyor. Adama tren içinde sağlı sollu saldırıp burnunu kırmışlar, o da çocuklarını alıp inmesi gereken durukta inmiş. Saldırganlardan biri de aynı durakta inmiş ve adamın yanına gelip parmak gösterip hala tehdit ediyor! Adam da buna karşılık veriyor.
Olayın öncesinde adam küfür etmemiş, hakaret etmemiş, fiziksel saldırıda bulunmamış. Biniş esnasında kapı geçişini engelleyen genç kıza tepki göstermiş. Tepkisini abartmış da olabilir. Burada yapılması gereken adamı sakinleştirmeye çalışmaktır, kabadayılık yaparak üzerine yürümek, fiziksel şiddet uygulamak değil.
Ama burada burnunu kıran orta yaşlı adam.
Hatta yumruk atıldıktan sonra mavili çocuk öteki tarafa geçip belki adam vurmaya kalksa ayıracaktı bilemem.
Vuracak olsa o anda kendisi de vurabilirdi ama yumruğu yiyen adam halen mavili çocukla atışmaya devam etti, büyük ihtimal de oda yumruğu başkası atıyor bana neden çıkışıyorsun dedi.
Sesler çok net değil o kısımda anlaşılamıyor.
Bu arada adam iddia edildiği gibi 5 dakika boyunca kadını eleştirmiş ise illa ki müdahale edenler olmuştur ama adam inatla olayı büyütüyor.
Toplum bu kadar gerginken basit bir mevzu için kimseyi ağlatmaya değmez.
Kibarca uyarıp yoluna devam edersin.