https://x.com/serhatyabanci/status/1928902240720625870

2 gündür neredeyse tweet atmayan kalmadı konu hakkında.
Timeline kaydırdıkça sadece bu konuyu gördüm.
Bizim toplumumuz okumuyor, okuduğunu anlamak da güçlük çekiyor ama gördüğünü de anlayamıyor?

Kısaca olayda özel çocuğu olan adam tramvayın kapısından içeri girecekken kapının önünde ki kadına burada durmayın, nasıl geçeceğiz, benim çocuğumun ayağı araya sıkışsa ne olacak diye çıkışmış.
Yaklaşık 5 dakika boyunca genç kadına demediğini bırakmamış ve kız ağlamaya başlayınca tartışamaya 2 adam dahil olmuş.
Konuşmalardan da uzatmaması gerektiğini söyledikleri görülüyor.
Burnu kırılan adamın haline ve tavırlarına dikkat ederseniz psikolojik sorunları olduğu belli oluyor.
Kolay değil gerçekten.
Özel bir çocuğa sahipseniz her ne kadar sosyal medya da duyar kasılsa da gerçek hayatta bu çocuklar okulda, parkta, sokakta, internette ve her yerde hem akranları tarafından hem de büyükler tarafından zorbalığa uğruyor.
İster istemez bu ebeveynleri de etkiliyor.
Neyse, tartışma alevlenirken orta yaşlı adamla konuşurken birden mavi gömlekli çocuk araya giriyor ve adam ona dönüyor.
Orta yaşlı adam hafifçe itiyor ve ardından burnuna bir yumruk atıyor.
Video da dikkat ederseniz yumruk attıktan sonra burnun kanadığı görülüyor.
Mavi gömlekli ise diğer tarafa geçiyor, amaç belki ayırmak değil ama bir yumruk da ben atayım demiyor ama.
Burnu kırılan adam mavi gömlekli adama bir şeyler söylüyor ve bir itişme yaşanıyor.
Ardından tramvaydan iniyorlar ve çocuğun arkasından gidip şikayetçiyim diyor ve adamla kavga etmeye başlıyor.
Hal bu ki burnunu kıran orta yaşlı adam.
Olayın sıcaklığı ile mi nedendir bilemem ama sanki burnunu çocuk kırmış gibi onun arkasından gidiyor.

Ve büyük bir linç kampanyası başlıyor X de.
Raconlar kesiliyor.
Çocuğu varken dayak atılmaz diye.
Eşi ve çocuğu yokken hesaplaşılırmış.
Sanki dayak yediği zaman adam evine gitmeyecek.
Çocukları gördüğünde sormayacak mı, baba gözüne ne oldu diye?
Çok enteresan bir toplumuz gerçekten.

Çoğu kişi de kapı önünde duran kıza yüklenmiş.
Niye orada duruyormuş, insanlar nasıl geçecekmiş, halen kapı önünde bekliyormuş, çok narinmiş vs.

Sakın yanlış anlaşılmasın, yumruk atanı yada mavi gömlekli çocuğu kayırmaya çalışmıyorum ama şu kameralar hayatımıza o kadar olumsuz etki ediyor ki, başını sonunu kırpıp yada olayın belli bir anında devreye giren kameralar hayatımızı karartabiliyor.

O yüzden başını yada sonunu bilmediğimiz olaylara agresif bir şekilde müdahale etmemek lazım.