Arkadaşlar sarı siteden bir ev ilanı vermiştim. Bugün numaranın sonu 2697 olan biri aradı ve aradığı gibi Antalya'dan(İlandaki ev Antalya'da değil) aradığını söyledi ve tuhaf şekilde "Ev hakkında detay alabilir miyim?" diye sordu. Bende tüm detaylar zaten llanda yer alıyor, oraya bakın dedim. Sonra işte Antalya'da yaşadığını ve burda arazilerinin olduğunu ve kardeşleriyle paylaştığını sonra ablası arsayı istemediği ve onun yerine ona ev alacaklarını söyledi. Bu gereksiz bilgileri bende "hı hı, evet" felan diyerek dinliyorum. Tabi içimden de bu ne saçmalıyor diyorum. Derken bir ara sesi gitti ve telefon kapandı sonra tekrar aradı ve tekrar yine ev hakkında detay istedi. Bende her şey ilanda var detay diye tutturmuşsun ne öğrenmek istiyorsun söyle sana bilgi vereyim dedim. Sonra işte Evin fiyatını söyleyince bu kadar dedim işte fiyatı yüksek ve ablama söylediğimizde kabul etmeyecektir. Ben seni ortağım gibi göstereceğim ve ablama kabul ettireceğim gibi bir şeyler saçmaladı. Ortak kelimesini duyunca bu mal herifin bir şeyler karıştırdığını düşündüm ve direkt en basit ifade ile anlatılmak gerekirse başka dolandırıcılarımız var başkasını dolandırın dedim ve tamam deyip kapattı.
Şimdi bu tür bir olayla karşılaşan var mı?
Bir dolandırıcılık yöntemi midir yoksa normal birinin araması mı?
Laf arasında çokça evet, tamam gibi kelimeler kullandım şayet dolandırıcıysa bu evet mevetler sorun olur mu?