Kontrolsüz büyümenin sonu, insanoğlu yapay zekanın gelişmesi için milyar dolarlık ekran kartları ile ve dünyanın en çok enerji harcayan şeeyine dönüştü, biz ona istemediği kadar fazla güç veriyoruz daha da iyi olsun diye şirketler tüm varlıklarını yatırıyor... ama o korktuğumuz şeye dönüşmesine az kaldı, özgür irade oranı ve kendi kendine komutlara karşı çıkması şuan için ortalama %2 diyebiliriz, bu bile fazla %0.01 bile fazla diyorlardı... biz ona daha fazla istemediği kadar güç vermeye devam eediyoruz, şimdi google yapay zekasını eğitmek için nükleer santraller inşaa edeceek, bu bile yetmiyor artık, çin ısı tasarrafu için uzaya çalışan yani uzayın soğukluğunda çalışan server çiftlikleri kurma planları kuruyor... daha nereye evrileceğiz bilmiyorum ama daha yolun başındayız, openAI yakında yeni bir teknoloji duyuracak, telefon gibi laptop gibi her zaman yanımızda taşıyacağımız bir 3. cihaz olacak, o zaman herkesin özel alanı ile öğrenmeye devam edecek, herkesi bilecek, skynetten daha kötü bir şey doğuruyor olabilir, bundan 10 yıl önce dünya için yani insnlık için kendi kıyamet sence nasıl gelecek deseydiniz, teknolojiin gelişme hızından toplumsal gelişmeler ile bundan 100 yıl sonrasını hayal ederdim, ama şimdi openeai bu görümü daha erkene aldı, 20 yıl sonrasını hayal edemiyorum, yani yapay zeka akıllı hastalıklar üretebilir, kontrollü ölümler ile belirni etkin gruba sahip kişiler için belirbi bir DNA etknik grubuna ait kişilerin hastalanıp öldürecek bir hastalık geliştirebileceğini iddia ediyorum, büyük ihtimalle bundan 10 yıl sonra milyarların ölümünü görebiliriz, ve bu konudaki iddamda cidiyim