LLM'ler hayatımıza girdiğinden beri ilerleyişimizi ve bilgiye erişimimizi çok hızlandırdı
özellikle yazılım dünyasında bir devrim yaratı, bu benim görüşüm olsa tek gerçek bu
LLM'ler büyük sıçramayı 2022'de ChatGPT 3.5 ile oldu yani benim radarıma bu dönemde girdim ve dünyada zaten bu dönemde trend olmaya başladılar
hemen peşinden diğer dil modelleri de ortalığı kasıp kavurdu...
Ben yazılım yaparken geleneksel kodluyorum, bir türlü fw'lere alışamadım ama sanırım bu iyi birşey şuan yeni nesil yazılımı no code kullanmaya başladı, yenilik ve değişimin önünde duramayız ama bu konuda bahsedilen durum yada insanların bu alandaki korkusu... yapay zekanın kontrolden çıkması durumunda geleneksel kod yazmanın onunla mücadele edebileceğimiz yada onu kontrolde tutabileceğimizi düşünüyorum, yazılımı temelden bilmek yapay zekayı kendimiz için bir araç olarak kullanabilmemizi sağlıyor, ben bu şekilde kullanıyorum... llm'ler benim için bir araç, bir asistan... angarya işlerimi yaptırdığım bir araç...
henüz insan seviyesinden işler yapamıyor ama ilerde karçaşık sistemleri ve otomasyonlarıda yazmaya başlayacak, çünkü biz yazılımcılar rahatlığı severiz

bunları bir ansiklopedi gibi kullanıyoruz hatalarımızı çözdürüyoruz yada örnek kod taslakları alıyoruz buda onların gelişmesini sağlıyor...
bu arada chatgpt, tüm verilerimi silmeme rağmen geçen gün fark ettim, bir konu hakkında sorduğum soruda benim bir sitemi örnekte kullandı... ben bunu 1-2 yıl önce kullanmıştım tam hatırlamıyorum ama 2023 te o site ile ilgili bir promt yazmıştım ve benzer bir konuda örnek içinde o sitemi verdi yani beni tanıyor ve sildiğim verilerimi aslında bende siliyor sadece kendisinde hala tutuyor ve her kullanıcı için sanırım kendisinde bir profil oluşturuyor... neyse uzun mevzu falan filandan bahsetmeyin hepsini biliyorum

bu durum hiç hoşuma gitmiyor, beni benden daha iyi tanıması beni biraz tedirgin ediyor...