Merhaba, ilerleyen aylarda dünyayı gezerek vlog çekmeyi planlıyorum, öncesinde de benzer TÜRK kanallarını uzun süredir inceliyorum. Kanal ismi vermeden örnek vereyim;
A kanalı 500 video atmış, 300bin abonesi var görüntülenmeleri 150-200 bin arasında değişiyor, hatta bazıları milyon izlenmiş.
B kanalı 350 video atmış, 3bin abonesi var, görüntülenmeleri ortalama 500-2bin arasında.
C kanalı 150 video atmış, 400 abonesi var, görüntülenme 300-1000 arası değişiyor.
Şimdi bu kanalların ilk 10 videosuna gittim, yine aynı şekilde
A kanalının ilk videoları 20-30 bin izlenmiş
B ve C kanalları yine aynı şekilde 200-500 arası.
Kamera önemli bir faktör biliyorum, ancak bu 3 kanalında kameraları hemen hemen aynı. Hatta ilk kanal çok izlenen kanal öyle muazzam videolarda çekmiyor, normal doğal videolar. Yani bu aradaki dehşet fark neye göre belirleniyor ? Ben kendi bildiklerimi söyleyeyim sizde benim bilmediklerimi yazın.
Kamera kalitesi , Hitap ve Diksiyon , Video atma sıklığı , Başlık, Anahtar kelimeler ve Editleme eksikliği...
Benim aklıma gelenler bunlar, bazı kanallar yürü ya kulum olurken bazıları tamamen yerinde sayıyor, bilmediğim şeyler varsa öncesinde yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi forumlar