merhaba,
kadın erkek kutuplaşması mezara kadar devam etmemeli.
ölüm konusunda bari kutuplaşmayalım.
kadın cinayeti, pozitif ayrımcılık isteyen kesimin çıkardığı saçma sapan bir şey hocam.
insan cinayetine karşı çıkmamız lazım.
ölümün cinsiyeti olmaz.
1 günde 10 kadın öldürülüyorsa, 10 bin erkek öldürülüyor. ancak sadece kadın ölünce insanlar 3-5 kelam ediyor. yani bu kadar ayrımcılığın olduğu yerde samimiyet kayboluyor. insan ölümüne karşıyım diyene boynumuz kıldan ince.
Selam olsun,
Ben pozitif ayrımcılık yapıyorum.
Ne zaman ki bir kadın ile bir erkek eşit olur o zaman bu dediğiniz geçerli olur.
Sevgilileri olan bir çocuk çapkın, sevgilileri olan bir kız ......... diye tanımlanırken eşit tutmak büyük bir adaletsizlik olur.
1 elma ile 1 elma eşittir.
1 elma ile 1 karpuzu eşit görmek adaletsizliktir.
Bahsettiğiniz 10 bin erkek ölümü çek senet, alacak verecek, kavga dövüş, yan baktın dik baktın, laf ettin etmedin cinayetleridir.
Benim bahsettiklerim ise sadece ayrılmak istediği için böyle bir hak tanınmayan kadınların öldürülmesidir.
Hadi bunu geçtim.
Tüik verilerine göre 40.000 den fazla çocuk istismarı, 18 yaş altı doğum rakamları...
Bunlar birbirine bağlı veriler.
Bir ülkede kadına değer verilmezse, çocuğa, çocuğa değer verilmezse kendi çocuğuna kadar sirayet eden bir sarmal.
Şunu kabul ediyorum; Pozitif bir "ayrımcılık" yapıyorum. Bunu inkar etmiyorum.
Çünkü; politikacıların, bürokratların yani devleti ve milleti şekillendirenlerin erkek egemen olduğunu biliyorum.
Keşke eşit olsalar da dediğiniz gibi pozitif ayrımcılık yapacak bir durum olmasa.
Gerçekler pek öyle değil.
Siz kadın ve erkek toplumumuzda eşit diye düşünebilirsiniz, benim düşüncem aksi yönde.