Merhaba,

Benim böyle bir girişimim var 3-4 tane e-ticaret sitesi açtım şuanda, deneyim aşamasındayım. Şöyle söyleyeyim, reklam maliyetiniz yoksa e-ticaretten hiç bir zaman kazanamazsınız.

Temu'da bulduğum bir ürünü video kreatif olarak Meta'da yayınladım, ilk gün 3 sipariş ikinci gün 4 sipariş vs derken 10 sipariş oldu totalde. 2'sinin ödemesi anında yapıldı diğerleri kapıda ödemeydi. İlk test ettiğim üründü, başarılı oldu. Bu sürede 450 TL meta harcaması yapmışım, 8500 TL'lik satış var.

Sonra gittim ürünü 1668 den buldum. Agenta yazdım kaça getiriyorsun diye, 20 usd ürün başı dedi. Ben ürünü 750 ' den satıyordum. Kurtarmıyor Yanlış bir analiz yapmışım. Ürünü de getirtemedim iade edeceğim siparişleri.

Sözün özü e-ticaret biraz güven ve para istiyor. Altyapıyla alakası yok bence. Diğer 2 tane sitem opencart alt yapısı oradan da sipariş geliyor farklı sektördeyim oralarda da. Ben deneme yanılma yaptım gayette başarılı olduğumu düşünüyorum. Ayrıca en önemli etken bu süreçte öğrendiğim, görsel videolu reklamlar her zaman bir adım önde.