"neden avrupadaki insanlar gibi 1 hafta çalışarak iPhone veya kaliteli şeyleri alamıyoruz?" diye sormanız lazım.
3 harfli markete girip, en temel besinlerden "peynir, zeytin, yumurta" alsan bile 300 TL'yi geçiyor, "niye bu temel şeyler bu kadar pahalı?" diye sormuyorsunuz.
Mecburen cevap veriyorum ve macburen asıl şimdi siyasete girmiş olacağım.
Sultan Abdülhamide darbe yapıldıktan sonra biz sömürge toplumu haline geldik. Özgür değiliz.
Ekonomimiz özgür değil. Bu yüzden gelişemiyoruz. Bu yüzden gelir adaletsizliği var.
Gelişmiş ülkelerin hepsi hem pkkyı hem fetöyü destekliyor neden acaba? Bunu bir düşünün.
Ülkenin ekonomisini elinde tutan tükürüksiad %100 avrupa abd yanlısı osmanlı ve islam düşmanı.
Neden acaba, bir düşünün.
Phalaı satıyor dediğiniz zincir marketlerin hepsi de reis düşmanı tükürüksiadcı, biraz bunu da düşünün.
Ülkenin faiz döviz dengesiyle oynayıp otırduğu yerde servet yığanlarıda araştırın hemen hepsi boğazda yalıda outuruyor ve tükürüksiadcı.
Yandaş zannettiğiniz medya ajanslarının şirketlerin holdinglerin çoğu da, hatta hemen hepsi yalaka rantçı ve çıkarcı. İlk fırsatta reisi satarlar.
Ben şimdi makarna yemeye gidiyorum, ama hiçbir zaman parasız makarna almadım. Sen bir düşün bakalım evde duran baba mı daha suçlu, yoksa evdeki babayı kovup eve almaya çalıştığınız pzvnk mi?
Ancak bu şekilde söylenebilir kusura bakmayın.
Bu benzetmeyi yapmak zorundayım. Reis evdeki baba olsa, ona savaş açanların pzvnkten farkı yok.