Selam olsun,
Tüketim güzeldir, kötü gibi göstermeyelim.
Sıkıntı, salt tüketici olmak.
Dünya lüksünü, nimetlerini, lezzeti elbette tüketecek insanlar.
Devlet dediğimiz aygıt bu tüketen toplumu aynı ölçüde üretici yapacak.
Tüketmek değil, üretmemek sıkıntı.
Bugün teknoloji, gıda, düşünce, bilim üreten bir toplum olsak tüketimi konuşmuyor olurduk.
Bir konu problem olmuşsa emin olun karşıtının eksikliği söz konusudur.
Bir kere geldik tereyağı alırken neden %40 süt olan tatsız, lezzetsiz olanı almamız gerekiyor? Bir cep telefonu çok gelişmişse neden az gelişmiş bir telefon almalıyız?
Tüketim neden sorundur?
Tüketimi sorun etmeyecek üretim ve milli gelire sahip değiliz, bu yüzden sorun görüyoruz.
İsraf, hastalık boyutu ayrı elbette ama her insan en iyileri hak eder. Kirazın iyisini yuetdışına, sağlıksız tatsız olanları yemek tasarruf değil şu kısa ömrü heba etmektir.
Araçlar amaca dönüştüğünde çok büyük sorun oluyor hocam. Efsane ericsson 688 bugün sadece müzelerde. Halbuki satışta olduğunda teknoloji harikasıydı.
Her telefon modeli için saatlşerce konuşup boşa goygoy yapan bir toplumuz.
Bırakın telefona verilen parayı, yapılan goygoya harcanan zaman bile büyük israf.
Bugün iphone16 alamayan muhabbetini yapıp zamanı boşa harcıyor, alabilen ise oyun vs boş laf gibi boş işlerle zamanı israf ediyor.
İnsanlığın kültür olarak dibe çöktüğü bir zamanda yaşıyoruz. Bunun en büyük sebebi de kirli ve aşırı tv-sosyal medya kullanımı...