Yani biraz önceki silinen konuda da size yazmamak için çok çaba sarfettim, yazmadım. Hızınızı alamayıp direkt siyasetle ilgili konu açmışsınız ama anlaşıldı ki tutamayacağım kendimi.
Benden 8 yaş büyüksünüz ama "hayatta kalmak" ve "yaşamak" fiilerini aynı anlamda düşünüyorsunuz.
Siz direkt olayı abartarak, iPhone'dan bahsederek konuya girmişsiniz. Ters mantık yapayım size madem iPhone'dan bahsediyorsanız. Neden lüks alıyoruz diyeceğinize, "neden avrupadaki insanlar gibi 1 hafta çalışarak iPhone veya kaliteli şeyleri alamıyoruz?" diye sormanız lazım.
Şimdi abartıya kaçarak, iphone'dan bahsederek açtığınız konuyu, uç noktadan daha insani ihtiyaçlara getireyim.
3 harfli markete girip, en temel besinlerden "peynir, zeytin, yumurta" alsan bile 300 TL'yi geçiyor, "niye bu temel şeyler bu kadar pahalı?" diye sormuyorsunuz. Çünkü siz makarnanızı, yiyip karnınızı doyurup "yaşıyorum" zannediyorsunuz.
Sizin için "ölmemek = yaşamak" anlamında. Bazı insanlar onu bile çok zor yapıyor veya yapamıyor haberiniz olsun.
Biliyorum, asla ve asla sizi hiçbir şey ikna edemez ülkenin ekonomik durumunun ne kadar kötü olduğuyla ilgili. O yüzden sadece aşağıya bir link bırakacağım, bu en üzüldüğüm haberlerden sadece birisi. Bizim bilmediğimiz veya arada duyduğumuz bir sürü böyle haber var.
Bundan başka hiç bir cevap yazmayacağım size.
https://x.com/alicanuludag/status/1588786302299754496