Merhaba, başlığı nasıl açacağımı bilemediğim için biraz saçma açtım, kusura bakmayın.
Bir tanıdığım sabah beni aradı. Letgo'dan 3-5 gün önce bir ürün beğenip almak istemiş, komisyon az diye sahibinden get'ten ödeme yap demişler. Sahibinden'i taklit ettikleri bir siteden F.T diye birinin ibanına para yollayıp dolandırılmış. Bu durum da tek başına üzücü olsa da bunu kabul etmiş. Dün 5-10 yıldır kullanmadığı atıl olan facebook hesabı da çalınmış. Hesabı bir almış bir kaybetmiş falan. En son 1 ay sonra hesabınız kapatılacaktır seviyesine getirebilmiş (yani facebook'a hesabı kapattırabilmiş). Hesap onda değilken hesap hareketlerine dair birkaç mail gelmiş posta kutusuna. ayşe "satlık koltuk takımı" group chat yazışmasına bir mesaj gönderdi, ahmet "satılık bosch marka 3lü beyaz eşya setine" mesaj gönderdi, gibi mailler gelmiş.
Yıllarca kullanmadığı facebook hesabı tam bu sahibinden olayından sonra çalınmaya çalışılınca aralarında ilişki olduğunu düşünmüş doğal olarak. Telefonunu resetlemiş, bütün maillerini değiştirmiş güncellemiş falan. Ama ben direkt ilişki göremedim iki olay arasında. Bu kadar kısa sürede denk gelmesi kuşku uyandırıcı olsa da parasını alan gitmiştir, bir daha facebook falan uğraşmamıştır herhalde gibi geldi.
1- Sizce iki olay arasında ilişki olabilir mi?
2- Facebook'a dair gelen bildirimlerden ne çıkarımı yapmalıyız sizce? grup chat'lerine arkadaşın hesabını dahil etmişler, oradan alışveriş mi yapmak niyetleri sizce? ve niye arkadaşın 8 yıllık atıl olan hesabı gereksin ki bunun için.
3- Eğer iki olay ilişkiliyse başka sıkıntılar yaşama ihtimali var mı sizce? telefonunu falan resetlemiş ama başka ne yapabilir ki bu konuda.
Teşekkürler fikirler için