Emeğiniz için teşekkürler. Burda kilit soru şu:
asıl video sahibi telif atarsa ne olur?
bu tarz içerikli bir kanalı nereden nerelerden bulabiliriz?
Ayrıca hocam ben videographerim, oversimplifed/yusufkayaalp tarzı bir kanal açmak ıstıyorum haftada 2 video (ort 4-5dklık videolar) ve 4-5shorts olarak ve tabiki ingilizce olacak sizce geri dönüşü olur mu bu kanalın ugras versem?
4-5Dk o tarz bi videoyu tahmınımce 5-7saatte çıkarırım diye düşünüyorum emin değilim
Asıl video sahibi, video üzerinde fazla oynamadan paylaştıysanız (sadece altyazı ekleyerek vs.) telif atabilir, haklıdır da. Telif atamaması için videoyu adil kullanım şartlarına sokmak için ya edit kısmında ya da sesli birşekilde videoya kendi yorumumuzu ekleme kısmında temiz bir işçilik çıkartmalıyız, çünkü YouTube politikaları bu şekilde başkalarının içeriğini kullanmamıza izin veriyor.
Bu tarz içerikli kanalları bulmak için temiz bir youtube sayfasına (yeni bir hesabın ya da gizli sekmenin) girin, bu tarz kanal aradığınız için bu kanala girip birkaç videosunu sonuna kadar izleyin, youtube bu içeriği sevdiğinize kanaat getirecek ve normal shorts akışına girdiğinizde bu izlediğiniz kanala daha benzer içerikler çıkartacak, shorts akışında bu tarz içerikleri son saniyesine kadar izlemeye ve alakasız içerikleri 1 saniye bile izlemeden kaydırmaya devam ettikçe tüm keşfetiniz bu tarz içeriğe dönecektir. bunu istediğiniz dil, istediğiniz niş için uygulayabilirsiniz.
Açacağınız tarzda kanalları iyi analiz ederseniz ve içeriklerinize talep varsa, kaliteli ve düzenli de ilerlerseniz başarırsınız, çok detayına girmeden böyle özetleyebilirim.