Selamlar değerli arkadaşlar, başıma gelen can sıkıcı olayı anlatmak ve sizi bilgilendirmek istiyorum.
2 gün önce akşam saat 8 civarında bir numara beni aradı. Jandarma olduğunu ve bir olayla ilgili adliyeye gidip ifade vermem gerektiğini söyledi.
Bir sonraki gün yani dün sabah erkenden uyandım ve adliyeye doğru yol aldım. Yolda PTK (Plaka Takip Sistemi) sayesinde aracım takip edilmiş ve polisler aracımı durdurdu. Aranmam olduğunu söylediler. Sistemde ifade kaçağı olarak görünüyorum diye onlarla gitmem gerektiğini söylediler.
Ama işin komik tarafı şu ki beni ifade için aramaları 1 gün bile olmadı. Ayriyeten tarafıma ne mesaj, ne mail, ne posta ne de ifadeye çağırıldığımla ilgili bilgilendirme yapılmamıştı. Sadece yaklaşık 12 saat önce jandarma ifadeye çağırmıştı.
Aracım olduğu için bir polis memuru adliyeye giderken bana eşlik etti ve polisler de bu durumdan oldukça şikayetçiler. İfadesi alınacak şahsa hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmamasına rağmen direkt olarak aranması çıkıyor ve yolda eşinizin, çocuğunuzun veya yanınızdaki kişinin yanında rencide edici bir duruma düşüyorsunuz.
Her polis aynı olmadığı için de bazı polisler size gerçekten suçlu muamelesi yapabiliyor ve rencide edici bir şekilde davranabiliyorlar.

Çözüm ise şudur;
Elektronik Tebligat Sistemi'ne kayıt olun. Bu sistem üzerinden direkt olarak ifadelerinizi/çağrılarınızı/cezalarınızı vs. görüntüleyebiliyorsunuz. Sadece kayıt olduktan sonraki tarihlerle ilgili bilgilendirme yapılıyor.
Ne olur ne olmaz diye de adliyeye gidip TC kimlik ile sorgulama da yaptırabilirsiniz. Bilginize.