25-26 yıldır yaptığım siteler için (belki birkaçı yoğun olmamak kaydıyla) backlink almadım. Hiç backlink almadan sadece bulk içerikle ve doğru site yapılandırmasıyla günde 100K+ tekil hiti ve 1000$'ı aştığım zamanlar oldu. Belki link spam yapsaydım bu 500K olurdu. Ama o riskin altına girmedim. Şimdi backlink almalıyım desem şunları düşünürdüm:

1. Kalabalığı bul ve buralardaki eski hesaplarınla doğal görünümlü, popüler içeriklerle konunu/siteni linkle. Forumlar, sosyal medya... Bunun profil backlinklerde daha etkili olabileceğini düşünürüm. - White hat
2. Spam için konudaş bloglara düzgün yorumlar bırak. Bunu günümüzde yapay zeka ile yapmak ve otomasyon haline getirmek kolay. - Gray hat
3. Referer manipülasyonu - Black hat

Birkaç şey daha yapardım. Ancak genel kuralım net biçimde şu olurdu: Hiti olmayan, hit yaratmayacak hiçbir site ve içeriğe bağlantımı bırakmam. Sadece DA/PA yüksek diye x sitesinde profil oluşturup subdomaine link bırakmazdım. Bu hem doğal değil hem de bence çöp. İlk başta boostlasa da sonrasında daha kötü sonuçlar doğurması olası.

Bildiğim kadar satılan hemen her backlink paketi (diğerlerini tenzih ederim) gerçek kullanıcıları hedeflemiyor ve kalabalıklara oynamıyor. DA/PA'ya yanlış biçimde oynuyor. Mutlaka DA/PA şartı varsa ben olsam medium'a yazı yazarak, yazı içinden link verirdim. DA/PA yüksek diye medium'da boş profil oluşturup profile backlink yazmazdım.