Yani onlarca kez yazdım her defasında görmezden gelip boş keseden sallama oldu. En sonunda madem bunu savunuyorsun, sende kızını evlendir dedim. Başka ne diyebilirdim ki
En büyük global kaynak olan sunnah.com un hadislerini atmışım. Halen olay çarpıtmaya gidildi.
Allah aşkına buhari hadislerinden daha güvenilir hangi islami kaynak var.
Sen doğrusun kardeşim merak etme, işin aslı 6 yaşında evlilik ve 9 yaşında gerdek şeklindedir ve sahih hadislerle de gösterdiğin gibi sabittir. Arabistan'da yok efenim 15 yok yhaaaa 19 falan derlerse sahih hadislere muhalefetten ve İslam'ı çarpıtmaktan şeriat bu iddia sahiplerinin asılarak öldürülmelerine hükmederdi.
Irak neden kızların 9 yaşında evlenebileceği yasayı geçirdi? Çünkü 9 yaşında kızla evliliğin tamamına ermesi sünnettir, İslam peygamberinin her yaptığı sünnet oluyor da evlilik mi olmayacak? Ayrıca kervan soymak sünnet, cariye satmak sünnet, kelle kesmek sünnet vs. vs. örnekler çoğaltılabilir. Heee o dönemin şartları denecekse de 9 yaşında evliliği kabullenmesini bilecekler. Senin verdiğin Hatice örneğini ben 10 yıldır veriyorum, henüz "haklısın" diyen görmediğim için yıldım artık, yoruldum. Burada da aşırı bilgisiz kişiler savunmaya geçip kendilerini rezil ettikleri için artık herhangi bir aktivite de bulunmuyorum. Sanki ben doğrusunu izah etsem alim olacaklar. Bak bunlar Sunnah gibi koskoca İslam aleminin geneli tarafından kabul görüp benimsenmiş kaynağa burun kıvırır, kendi yerli yazarlarının hasen dahi olmayan sadece 1-2 hadis ile Ayşe konusundaki 80-100 sahih hadisi karalayabileceklerini zannederler. Bakma onlarda 9 yaş mevzusunu gayet iyi biliyorlar ama yediremiyorlar, konduramıyorlar yani kendilerine doğru gelmediği için doğru olamayacağını düşünüyorlar, mantıkları kabul etmiyor ama onlara doğru gelmediği için gerçekler değişmeyecek. Ülkemizde kimse 9 yaşında çocukla evlenemez, cüret edene bir kelime kullanırlar bilirsin, içeride epey uzun süre de yatar yani artık o devir geçti, 1400 sene öncesinde yaşamıyoruz, Arap coğrafyasında hiç yaşamıyoruz. Hee 9 yaşın mantıklı geldiği Irak gibi ülkeler mevcut, cesurca sünneti uygulamışlar, bizim yasalarımız izin vermiyor ve en doğrusunu yapıyor. İşte bu yüzden şeriat denen şeyin adını dahi anmamak gerekiyor. Bazıları sanıyor ki İslam hep çiçek böcek, her şey güllük gülistanlık ama o işler öyle değil, dışarıdan hava hoş görünüyordur bilmeyen için. İşin kötüsü senin gibi bilenlere laf sokanlar hiçbir şey bilmeyenler oluyor genelde. Bilmedikleri şeyleri savunmaktan da hiç geri durmuyorlar, o yüzden duymamazlıktan gelmek en iyisi.