Genelde sosyal medyaya yaklaşırken yüzde 99 kişinin unuttuğu bir şey var. Durumu analiz etmek. Bende uzun yıllardır sosyal medya algoritmalarını inceleme hobisi var. Mynetteki en buyuk grup olan Beşiktaş grubumu saymazsam (yaşlılar bilir. eksenim diye bir yer vardı.) Facebook ile başlamıştım. Sayısını bilmiyorum ama en az 100 tane büyük grup ve sayfa yapmıştım. O zamanlar para hiç aklıma gelmıyordu. Eğlenıyordum. Bunları bu sekılde çocuk oyuncagı gibi büyütmek hoşuma gidiyordu. O kadar çok oldu ki. Yav bunlarla ne yapılır ki acaba dıyordum. O zamanlar böyle şeyleri paraya donusturmek pek mumkun degıldı. Aslında Adsense onayı olan tüm bunlardan önce bir sıtem vardı. yine yaşılar bilir adı blogcuydu. Şimdinib blogspotu gibi dusunun. Ondan sureklı çek gelıyordu. O zamanlar çekle odeme yapılıyordu. yıne yaslılar bılır

fakat sorun su kı ben asla ceklerı bozduıramadım. googleden bana cek geldı bozdurmak ıstıyorum dıyordum asla bozmuyordu bankalar. Lan ucretsız site ile adsense aldım ki o zaman çok zordu böle bir sıteye almak. Belki ülkede bin yayıncı yok. Fakat yapamadım işte . çeki bozduramayınca onu es geçtım. ki bu benım ıcın çok buyuk bır hataydı ve ben bunu ılerleyen yıllarda anlayacaktım. Sonra Twitter a merak saldım. Kuzenım burda TT yapmak çok zor sadece mega unluler yapar dıyordu. Yok ya dedim ben çözerim dedim. Biraz da gundemedeki terör hastaglarından rahatsız olmustum. Ben dedım bunları sureklı dedım ındıreyım gundemden. Kuzenım abı ımkansız yapamazsın dedı. Yaparsan okulu bırakırım dedı iddiaya girdik. 3. gun ilk TT mı yapmayı basardım ve Türkiye Gundemıneydı hashtagım. Şu r10daki en ılgınc web alemı hıkayesı olanlardan bırıyımdır ama sessiz sakın takılırım. Sonra kuzenım tabi şok oldu. Kuzen dedim ben her gun gundeme dogal sekılde hastagımı sokacagım. 1 numara benımkı olacak hem de her gun dedım. Imkansız dedı. Yarını bekle dedım. Gundemdeydım ve 1 numara. Sonra dedım. Bu işin rekoru nedir? Hikayenın devamını ise merak eden olursa yazarım buraya.
Şimdi bu konuyu acan arkadasımın yazısında bu bendekı bır zamanlar olan heyecan vardı. o nedenle bu heyecanınız varsa kullanın sevgili küçüklerim ve saygıdeğer büyüklerim.
Ne güzel yazı olmuş tebrik ederim. Aslında sizin benim ve başarıya aç olan insanların kesinlikle yeni başlayacak olan arkadaşlara bu gibi öneri ve yazılar ile ilaç olması gerekir. sanırım doğru olanı yaptık. Potansiyeliniz yüksekliş belki bilerek belki bilmeyerek onca güzel iş yapmışsınız. umarım değerlendirirsiniz ve istediğiniz konuma gelirsiniz. bu değerli yorumunuz için teşekkür ederim