uzun zamandır yazmaya çalıştığım kitabı bitirdim ve yayınlamak istiyorum. Ücretsiz bir şekilde basıp yayınlayanlar var fakat ömür boyu tüm satışlardan kar alıyorlar. Sizce onlara mı vermeliyim yoksa kendim paraıyla bir yayın evine mi bastırmalıyım konu hakkında deneyimi olan ya da bilgisi olan var mıdır?
mesela ücretsiz hizmet veren bir yayın evinin anlaşması bu şekilde
yazmış olduğunuz eserin tamamını veya bir bölümünü xxx mail adresine word veya pdf dosyası şeklinde göndererek başvuru yapabilirsiniz. Bu başvurunuz 48 saat içinde mail üzerinden cevaplandırılır. Siyasi kitaplar kabul edilmemektedir.
2) Ardından sözleşme imzalama aşamasına geçilir ve yaklaşık 4-5 hafta içerisinde kitabınız hazırlanır, onayınızla basılır ve satışa sunulur.
3) XXX Yayıncılık dizgi, mizanpaj, kapak, isbn, bandrol gibi işlemler için ücret talep etmez. 4850 TL +kdv güvence bedelini yayınevine yatırırsınız. Kitabınız çıktıktan sonra 75 adetlik satış barajını geçerse bu güvence bedelini iade alırsınız. Yani basım tamamen ücretsizdir.
4) Her baskı 500 adettir. Yazar ilk 75 adetlik satışta telif kazanmaz. 76. Satışla beraber kitabın satış fiyatının yarısı (%50) yazara düzenli telif olarak ödenir.
5) Yazarın asla kitap alma zorunluluğu yoktur. Bazı yayınevleri ücretsiz basım adı altında yazarlara kitap alma şartı koşup kitap basıldıktan sonra yazardan yüksek ücretler talep etmektedir. Bu uyarıyı önemli buluyoruz.
6) Tüm bu yazılanlar sözleşmemizde açıkça belirtilmekte olup sözleşmelerimiz Kültür Bakanlığı tarafından onaylanarak haklarınız garanti altına alınmaktadır.