Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bahsettiğiniz konuyu inanın biliyorum. Zira yıllar önce on yıla yakın dünya tarihi (islam ve orta doğu tarihi dahil) araştırmakla geçti. Bahsettiğiniz zorunluluk sizin buna inanma zorunluluğunuz aslında. Çünkü böyle olmadığını düşünmek sizi dinden çıkaracaktır. Bu yüzden böyle düşünmek ve kabul etmek zorundasınız. Akisini düşünemez kabul edemezsiniz. Bunda da insanlığa zararınız olmadığı sürece "haklı görüyorum" Çünkü inancınız bunu emrediyor.

(ben Tanrı ile Allah kavramını ayırıyorum) Allah'ın zorunlu bir varlık olduğunu iddia ettiniz az önce. Bu zorunluluk kavramını şuan anlayamıyorum yani nasıl bir zorunluluk? Bir şey nasıl olurda zorunluluktan var olabilir? Bence bu terimi sizde bilmiyorsunuz.

Elbetteki, termodinamik için fiziksel evrenden bahsediyoruz. Allah Fiziksel evrende var ise fiziksel kurallara tabidir. Tabi değilse fiziksel evrende yoktur, yani bir inanç unsurudur. (lütfen sevgi ,aşk, ruh gibi kavramları öne sürmeyin, onlarda yoktur. Onlar da kimyasal reaksiyonlar sonucu beyinde oluşan sonuçlardır.)

Eğer bir şey fiziksel olarak var olamıyorsa yoktur. (Allah'ın gökte tahtta oturduğu ayeti kast ederek söylüyorum) eğer fiziksel olarak var olabiliyorsa, varlığınında bir kaynağı vardır.

iyi forumlar.

Hocam Allahı kim yarattı sorusu bir paradokstur. Bu Hiç durmayan trenle hiç yıkılmayan duvar çarpışsa ne olur sorusu kadar mantıksızdır. Allah'ın varlıgı Zati bir özelliğidir.
Şmdi örnekle açıklayalım Suyun zatı özellği nedir ıslatması Şimdi siz diyorsunuz ki suya ıslatma özelliği nereden geldi Suyun ıslatma özelliği Zatı'dir. Allah'ın varlığı Vacibül Vücud olması varlıgı kendinden olan Yani onun zatı özelliğidir. Anladınız mı hocam deteylandıryım mı

Allah'ın fiziksel evrende yoktur sorusu ise cevabı şudur.
Allah Zatı Zamandan ve Mekandan münezzehtir. Zamanın olmadığı yerde mekan kavramıda olmaz hocam.
Yani Allah fiziksel evrende olsa haşa o zaman mümkün varlık olur. Fiziksel evrende olan şeyler Allah'ın zatı değildir. Allah'ın Esmalarının ve Sıfatlarının aynalarda ki yansımalarıdır.
Bir anne üzerinde Er Rahim ismi Yüzüm de ve parmak izimde dna da El Ferd ismi Yüzümde aynı şekilde hikmetli bir yaratılış var El Hakem ismi. Kulağımın gözüme oranı vs El Adl ismi El Hayy ve El Kayyum ismiyle An ve an hayat verip Varlığımı devam ettiriyor an ve an şuan bile yazarken bile yazdırıyor daha bunun gibi saatlerce yazarım hocam

Şimdi çıkmam gerekiyor ben her zaman konuşmaya açığım. Siz yazarsınız ben yarın cevaplarım İnşallah.