A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki dostum Koskocaman Buhari hadis kitaplarında 3 tane yazan hadisi ben kafamdan uydurdum.
Sana diyorum ki Buharide şöyle 3 tane hadis var. Türkçesi de bu diyorum.
Sen bana diyorsun ki benim savunmaya ihtiyacım yok.
Demekki bu tür şeyleri tasvip ediyorsun.
Her 3 hadisin Türkçesini yazayım. Artık uzatmanın anlamı yok. Dileyen araştırır.

Aişe Peygamber (s.a.v.)'in onunla altı yaşındayken evlendiğini ve dokuz yaşındayken de evliliğini tamamladığını söyledi. Hişam dedi ki: Bana, Aişe'nin Peygamber (s.a.v.) ile dokuz yıl (yani vefatına kadar) kaldığı bildirildi.

Aişe dedi ki: “Allah’ın Resulü ben altı yaşındayken benimle evlendi. Sonra Medine’ye geldik ve Benu Haris bin Hazrec’in arasına yerleştik. Hastalandım ve saçlarım döküldü, sonra tekrar uzadı ve gürleşti. Annem Ümmü Ruman, arkadaşlarımdan birkaçıyla birlikte Urcuha’da iken yanıma geldi ve beni çağırdı. Ona gittim ve ne istediğini bilmiyordum. Beni elimden tuttu ve evin kapısına durdurdu, ben de soluk soluğaydım. Nefesim yerine gelince biraz su aldı, yüzümü ve başımı sildi ve beni eve götürdü. Evde Ensar’dan bir kadın vardı ve: ‘Bereket ve iyi talihle (Allah’tan)’ dediler. (Annem) beni onlara teslim etti ve beni temizlediler. Ve aniden sabahleyin Allah’ın Resulünü gördüm. Ve beni ona teslim etti, o sırada dokuz yaşındaydım.”

'Aişe dedi ki, "Ben Peygamber (s.a.v.)'in huzurunda bebeklerle oynardım ve arkadaşlarım da benimle oynardı. Allah'ın Resulü (s.a.v.) içeri girdiğinde, ondan saklanırlardı ve o da onları bana katılmaya çağırırdı ve onlar da benimle oynarlardı."
ya arkadaş sen bana derdini söyle müslümanlık niye seni bukadar ilgilendiriyo? Olmak istiyosan chatgpt ye sor nasıl olunucanı söyler sana