öyle bir ayet mi var? Bildiğiniz ayet
Andolsun ki, Biz, elçilerimizi çok açık kanıtlarla gönderdik ve insanların adaleti ye- rine getirmeleri için de beraberlerinde kitabı ve mizanı da indirdik. Yine Biz, [size] içinde hem çok korkunç bir güç hem de insanlar için birçok yarar bulunan demiri indirdik انزلنا الحديد . [Bütün bunlar] Allahın görmedikleri halde, kendisine ve elçile- rine yardım edenleri ortaya çıkarması içindir. Allah, kuşkusuz çok kuvvetli, çok güçlü olandır. [el-Hadid, 57/25].
bu ise, bu ayetin açıklamasını aşağıdaki linkte yapmışlar. okumadım merak ediyorsanız okuyabilirsiniz.
https://dergipark.org.tr/tr/download...C%2057%2F25%5D.
Ancak ne yazıkki demir elementi uzaydan gelmedi. Dünyanın oluşumundan bu yana vardı ve çekirdekte de var. (oluşumundan kaynaklı)
Metalurji ve malzeme mühendisi olarak söylüyorum.
demir elementi uzaydan gelmedi. Demir elemeti dünyanın oluşumu sırasında toz bulutu içirerisinde oluştu.
Ama mesela Au yani altın dünyada oluşmadı, yani dünyasal bir element değil. çünkü altının oluşabilmesi için dünyanın oluşumundan daha sert koşullar gerekiyordu.
Eğer ayet göre demirin uzaydan geldiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ayet belki de Kurbanlık koyunun indirilmesi gibi bir olaydan bahsediyordur.
iyi forumlar.