antijen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bırakın çocuk kendi istediğini seçsin. (yazılım konusunda) Proje çocuk yetiştirmek günümüzde epey yaygın. İnsanı insan yapan duygularıdır fakat biz hepsini bir kalıba sokmaya çalışıyoruz ne yazık ki.
Devlet okullarına ek olarak bilsem, dene-yap atölyeleri ve sosyalleşme açısından bazı belediyelerin kursları oluyor. Bunları da okul seçiminden önce bir araştırırsınız.
Bende proje çocuk olayına karşıyım aslında ama bizim okullara da bunu bırakmak istemiyorum, eğitim sistemimiz zaten çok kötü, bu eğitim sistemine çocuğu mecbur dahil ediyoruz, bari geleceğini onlar belirlemesin çocuk kendisi mesleğini belirlesin tabi, bende bunu isterim ama bu eğitim sistemiyle aslında proje çocuklar yetiştiriliyor Devlet sorgulamayı bilmeyen, aynı şeyleri öğrenen, uygulayan bir nesil yetiştiriyor, kendisini bir kalıpta hisseden çocuklar çıkıyor ortaya, çocuk belki ressam olmak istiyor ama onun yeteneği zamanla okulun eğitim sistemiyle körelmiş oluyor, ben bu yüzden bir alanda uzmanlaşsın istiyorum, robotik kodlama ile hiç değilse sayısal zekası gelişir diye düşünüyorum, o gelişince de yapay zeka, yazılım alanında önü açılır.

Belediyelerin bazı kurslarını gördüm, faydalı olanlar var, onlara göndericem zaten biraz daha büyüsün