ayazbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz asırlardır kabul edilen gerçek bilgiye gelenek diyorsanız o sizin ayıbınız olur hocam ben size ne dedim? tekrar belirtiyorum (bulundu) aynısı çıktı anlamak zor olmamalı teşekkür ederiz iyi formlar.

Sana’a Manuskripti (Yemen): 7. yüzyıla tarihlenen en eski Kuran el yazmalarından biridir. Yemen’in Sana’a şehrinde bulunmuştur.
Topkapı Manuskripti (Türkiye, İstanbul): Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nda muhafaza edilen 8. yüzyıla ait Kuran nüshasıdır.
Birmingham Kuranı (İngiltere): Karbon tarihleme yöntemiyle Hz. Muhammed’in yaşadığı döneme çok yakın (7. yüzyıl başı) olduğu belirlenmiş, İngiltere’de Birmingham Üniversitesi’nde bulunan Kuran parşömenidir.
Evet gelenek hocam. Çünkü yapabileceğiniz başka birşey yok. Bilimsel bulgulara sahip olamadığınızdan gelenek halini almış sözleri söylemek zorundasınız. Aksini söyleyebilecek bilginiz yok (size özel değil)

Bakın sözlerim islam özelinde değil bu durum bütün dinlerde var. Dönemin şartları ne ise o şekilde olmuş.

küçük büyük günümüzde bile onlarca yeni din var. şimdi onlar size saçma, mantıksız geliyor olabilir. Ama onların da inananları var. Belki de içlerinden biri ileriki yüzyıllarda büyük bir din olacak ve diğer dinleri (3 büyük din) geçecek. Hatta onları batıl dinler olarak gösterecek.

Tarih bunların örnekleri ile dolu.

Tamam inanıyorsunuz. İnancınızı yaşayın. Zaman kısa insan ömrü bakımından yarın Allah önünde sorguya çekileceksiniz. Kur’an ı açıklamak yerine açıklanmış olanları yaşayın.

Bilinenleri insanların gözüne sokmak ile cennete gitmeniz zor. 6666 ayetten çekerek bunlara takılıyorsunuz. Daha yerine getirmeniz gereken 6661 ayet var.

iyi forumlar