ayazbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hocam Kuran değişmemiştir ben size şimdi kanıtını sunuyorum yorum yaptığınız için çok teşekkür ederiz

Eski Kuran Nüshalarının Bulunması:
Dünyanın farklı yerlerinde, özellikle Sana (Yemen), Topkapı (İstanbul), ve Birmingham (İngiltere) gibi müzelerde 7. yüzyıla tarihlenen Kuran el yazmaları bulunmuştur. Bu eski nüshalar, günümüzdeki Kuran metniyle büyük oranda aynıdır. Birmingham Kuran’ı, karbon testiyle Hz. Muhammed’in yaşadığı döneme çok yakın bir tarihte yazılmış olduğu doğrulanmıştır.

Kıraat (Okuma) ve Hifz Geleneği:
Kuran, Arapça aslıyla ezberlenmiş ve nesilden nesile bozulmadan aktarılmıştır. Hafızlar, yüz binlerce kişi tarafından günümüzde dahi aynı şekilde okunup ezberlenmektedir.
Ya hocam gelenek haline gelmiş sözlerle ispat edemezsiniz.

Peygamber döneminde Müslüman olanların çoğu okuma yazma bilmezdi. Ayetleri yazanların bir kımı yahudi kişilerdi. Yazmalar Peygamber söylediği anda yazılmamış, hafız dediğiniz kişilerin ezberlediği (yanında olanlar) sözler üzerine yazılmıştır. O yüzden Ömer zamanında fazla sayıda farklı Kur’an nüshaları vardı. Sonra onlar toplatılıp “tek” kitap haline getirildi. Diğerleri ikilik olmaması için yakıldı.

Bunları da biliyorsunuzdur. 7. yüzyılda yazılan 1 nüsha belki de farklı kişi tarafından yanlış yazılmıştır. ezberi güçlü olmayan biridir.

Tamam inanıyorsunuz, inancınızı paylaşmanızda da sorun yok. Ama insanların alklıyla dalga geçmeyin.

Kur’an da bu yazıyor demek ile ona yorum katmak farklıdır.

Kur’an basit düşünen insanların dahi yorunlayabileceği sadelikte yazılmadı mı? (
  • Nur Suresi, 18. ayet: Allah size ayetleri açıklıyor; Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.)
Allah’ın açıkladığı ayetleri bize tekrarar neden açıklama ihtiacı duyuyorsunuz. Allah mı yanlış açıklamış?

Kur’an ayetleri diye yazarsanız yorum katmaz iseniz inanın hiç yorum yapma ihtiyacı duymam.

bunu sizin inancınızı korumak için söylüyorum. bilgi ve bilim çağındayız, bu gibi tutumlar inananları dinden soğutur.

iyi forumlar.