Şimdi öncelikle bazı şeyleri biryerlerden duyarak değil de kendi aklımızdan mantığımızdan geçirerek düşünmemiz gerek.
Vikiden alıntı:
"
Sümerler, yaklaşık MÖ 4000-2000 yılları arasında Irak'ın güneyinde yerleşik hayata geçmiş olup medeniyetin beşiği olarak bilinen coğrafi bölgede yaşamış bir uygarlıktır."
şunu soralım:
1- İslamiyet ne zamandan beri tebliğ ediliyor ? Peki sümerler bunu biryerlerden almış olamazlar mı ? Sümerler ilk insanlar mı

2- Sümerlerde aynı ifadelerin olması arada kaç bin yıl olmasına rağmen nasıl böyle aynı ifadeler oluşmuş, bu nasıl olabilir ?
3- Ben islam düşmanı olsam nasıl oyunlar kurarım, özellikle şuanki teknoloji ile böyle haberler yayarım ve Kur'an'ın değerini aşağı çekmek kolay olur bu şekilde.
4- Embriyo, zigot nutfe ile yaratılış aşamaları nasıl 1500 yıl önce bilinebilir ?
Yani bu tarz sorular ile doğruya ulaşılabilir. Ama yok illa benim dediğim doğru olmalı, benim inandığım doğru olmalı dersek bir cacık olmaz
Yalnız ben şunu biliyorum çok klişe bir söz ama çok güzel bir söz:
Tesadüf diye birşey olmaz, mümkün değil.
Sizin konunuz ile ilgili ardakaşların yazdıkları ile bağlarsak konuyu.
Şu çok saçma ve cahilce olur.
Sümerlerde aynı ifadeler var, o zaman Kur'an sümerlerden esinlenmiş.
Bu çok sığ ve cahilce bir düşünce olur, yani her Kur-an okuyanın kendini alim sandığı bir zamanda herkes kafasına göre birşeyler sallıyor. Günümüz bu şekilde, hatta kaç tane ateist tanıdıysam hepsi aynı cümleyi kuruyor. "
İşte kanka ben Kur-an'ı baştan sona okduum "
E oku, ne olacak, okuyunca birşeyler olsa herkes alim olurdur zaten, ne anladın ne anlayabildin, kapasiten neye yetti, imanının seviyesine göre anlaman lazım ama sen ne anladın önemli olan bu değil mi ?
Yahu bırak Kur-an'ı okumayı adamlar Peygamber zamanıdna yaşamış bizzat Kur-an'ın indirilişine tanık olmuşlar, çocukları yakınları müslüman olmuş, bizzat peygamberler ile tanışmışlar ama iman sahibi olamamışlar, ve adamların kendi dillerinde gelmiş kendilerine tebliğ , yani şimdi kalkmışız herkes birinin meal olarak çevirisini okuyor herşeyi anlayacağını sanıyor
Ne kadar basitçe bir hayat hereks ordinaryus gibi dolanıyor ortada
Sadece Allah'ı yürekten bir sefer anabilsek o anı tutturabilsek ....