Canepe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Papara'nın suçu burada kolaylık sağlaması. Yeni nesil bir fintech kuruluşu olduğu için bankacılık hizmetlerini kolaylaştırıyor. Buda kara parayı aklamak için yeni hesaplar oluşturulmasını kolaylaştırıyor. Cihazlar arası uygulama erişimleri diğer bankalar gibi katı değil, örneğin İş Bankası'nda farklı bir telefondan giriş yapmak istendiğinde terörist muamelesi yapıyor app. İş Bankası'nın fraud sistemleri çok daha güçlü.

Gri Papara kartının olduğu günlerden beri Papara kullanıyorum, bundan 2-3 sene önce peynir ekmek gibi hesap açılabiliyordu. Sonradan yüz, nfc, kimlik fotoğrafı ve veli onayı isteme gibi zorunluluklar getirildi. Bundan sonra daha da zorlaştırılacaktır. Belki her ilde bir temsilci ile Enpara'da olduğu gibi kapı kapı çalışan dolaştıracaktır.

Ayrıca bildiğim üzere Papara'nın siyasi bir ayağı da vardı, bağlantıları olan bir şirket Türk bürokrasisi ile. Kolay kolay çöküleceğini düşünmüyorum. Devlet göz korkutarak istediği verileri alacak ki almalıydı da, çünkü şirket lisanslı ve şeffaf bir şirket. Tüm gelir ve vergilendirmelerini sitelerinden paylaşmakta.¹ Verileri aldıktan ya da göz korkuttuktan sonra dönem dönem o hesaplara sağlam operasyon yaparak kendi kasasını da dolduracaktır.

[1] bkz. Faaliyet Raporları, Bağımsız Denetim Raporları
https://www.papara.com/management
terörist muamelesi yapıyor ifadeniz güldürdü hocam