Youtube macerası biraz kaygılı ve zor başlasada, sonucu çok güzel oldu. 3-4 ay önce pk açma için 90 günde 10 milyon şartını karşılamaya çalışıyordum. Şimde ise ayda 100 milyon izlenme alıyorum.

Pes etmeden kendinizi sürekli geliştirerek devam ettiğinizde başarı geliyor. Forumda bana yardımcı olan, takıldığım yerde sorularıma cevap veren herkese teşekkür ederim.

-DÜZENLEME:

Pek çok kişi konuyu açtıktan sonra özelden ve yorum olarak tavsiye ve tüyolar istedi. Aşağıda verdim:

TAVSİYELER

1- Süreklilik : En önemlisi bence bu, istikrarlı ve disiplinli olmak gerekiyor. Bu hayatta başarmak için her alanda olması gerekendir. İçerik üretirken ve paylaşırkende bunu korumalısınız. Fakat takıntı gibide olmamalı. Sürekli duyduğumuz her gün 1 video atmanız gibi bir şart yok mesela, ben bazen 3-5 gün hiç video atmadım. Ama genel olarak atmak lazım. Bir işe gitmek gibi düşünün, bazen izin yapabilirsiniz ama çok olursa patron sizi sevmez.

2- Kalite: Her videoda bir şeyleri daha geliştirmeye çalışın, sürekli olarak nasıl daha iyi olurumu düşünün. Böyle böyle yükseleceksiniz her videoda.

3- Dış göz: Videolarınızı yapmak için yapmayın, yaptıktan sonra kendiniz yapmamışsınız gibi o videoyu veya konseptinizi izleyin, bu video benim keşfetime düşse izler miydim diye düşünün, inceleyin.

4- İnişlere çıkışlara çok takılmayın. Bu zor biliyorum ama yinede üretmeye devam edin. Bence bir kanalda başarısız oldum demek için en az 6 ay o kanala aktif bir şekilde video üretip atmak lazım. Yinede olmazsa bir sıkıntı vardır.

5- İki tavşanı kovalayan ikisinide yakalayamaz. Sürekli kanal açıp durmayın. Enerjinizi dağıtmayın. Bende başlarda bu hataları yaptım. Sadece 1 adet içerik üretmeyi sevdiğiniz inandığınız bir kanalınız olsun. O kanal pk açmadan yada o kanaldan 6 ay sonunda tamamen vazgeçmeden yeni kanala başlamayın.

6- Hurafelere ve herkes tarafından söylenilen şeylere kulak asmayın. Yok seodur, yok ayardır, yok kanalınızı uçuracak gizli bilgilerdir, hepsi fasa fiso. Önemli olan şey içerik

7- Son ama önemli : Yarın bir gün başardığınızda size yardımcı olanları unutmayın, sizde yeni kişilere elinizden geldiğince bir şeyler öğretin. İnsanlara yardımcı olun.